Как действа точката Юн Цюан на тялото

точката Юн Цюан
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

В последните години акупунктурата набира все повече популярност и е все по-практикувана заради многобройните ползи от нея. Нейната посестрима акупресурата е също толкова полезна, макар и не толкова популярна.

Практикуващите я вярват, че човек се разболява, когато неговата чи енергия е слаба. Този вид енергия е свързана със Земята и преминава през тялото, осигурявайки му връзка и хармония със света. Когато тя е блокирана и човек е откъснат от всемира, се появяват и болестите.

Акупресурата, подобно на акупунктурата, включва достъп до меридианните точки в тялото. Правейки това, възстановява чи и така насърчава изцелението. И двете практики работят на предпоставката, че позитивните мисли генерират добро чи, докато отрицателните го унищожават. Въпреки това, докато акупунктуристите докосват тези точки чрез вмъкване на игли, акупресуристите ги масажират.

Една от основните точки в акупресурата е Юн Цюан. Тя са намира в основата на свода на крака. Чрез нея се свързваме с чи (енергията) на Земята и с другите същества, които обитават тази планета, докато ходим.

Като точката се активира, се осигурява спокойствие и блаженство на духа и тялото. Тя служи е като канал за излишната енергия, като я пренасочва към Земята.

Как действа точката Юн Цюан на тялото

Масажът, и по-точно координираният натикс на точката Юн Цюан може да донесе многобройни и разнообразни ползи за организма. Това може да облекчи сърцебиенето, да спре безсънието, нощните изпотявания и горещите вълни, както и намалява негативните емоции като тревожност.

Ако сте гневни, депресирани или тъжни, веднага масажирайте центъра на ходилата в началото на сводовете, където се намира точката Юн Цюан. От нея също така тръгва меридианът на бъбреците. Въздействието върху нея не само успокоява, но и затопля целия организъм, укрепва бъбреците, влияе благоприятно на черния дроб, стабилизира кръвното налягане, нормализира потока на енергията и кръвта.

За да масажирате ефективно точката Юн Цюан, седнете на пода, за да имате по-пълен контакт със Земята. Свийте десния си крак в коляното и го прегърнете с дясната ръка. След това изпънете левия си крак и с двете ръце започнете да масажирате точката на лявото стъпало за 10 минути. Повторете процедурата и на десния си крак.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати