ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Храни против пролетна умора

Храни против пролетна умора

Пролетната умора може да скапе настроението ви

Пролетта е любим сезон на повечето от нас, но ако сте от тези, които страдате от пролетна умора, със сигурност знаете, че не можете да се зарадвате на топлото време и птичите песни. В следващите редове ще видите няколко полезни храни при пролетна умора. Те ще ви помогнат да се справите със състоянието по-лесно.

Сезонни храни

Колкото по-свежа е храната - толкова по-свежи ще сте вие. Незаменим в пролетното меню е спанакът, който можете да го използвате, както в салати, така и в свежи основни ястия.

Вода

Пийте повече вода против пролетна умора

Водата е от съществено значение за оптималното функциониране на тялото. Макар водата да не осигурява енергия под формата на калории, тя улеснява извършването на енергийните процеси.

Заменяйте кафето и вредните напитки с вода.

Ядки

Те са едни от най-добрите храни в борбата с пролетната умора. Чрез тях си набавяме витамини, магнезий, селен, фолиева киселина, мед и фибри.

Яйца

Те са богати на аминокиселини и основно на левцин, който стимулира протеиновия синтез в мускулите ни. Освен това са богати на витамини от група В, необходими при производство на енергия.

Бананите са полезни храни против пролетна умора

Банани

Фруктовата захар от бананите влиза в кръвния поток малко по-бързо, отколкото при други плодове. Затова те са един от най-бързите начини да се енергизираме. Освен това са чудесен източник на калий, фибри, витамини.

Чиа

В превод означава сила. Тези семена са богати на омега-3 мастни киселини, витамини, минерали и фибри. Според едно проучване чиата предлага толкова енергия, колкото и въглехидратните спортни напитки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати