Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Дафинов лист при синузит

Дафинов лист при синузит

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
53910
Дафинов лист при синузит

Дафиновият лист не е просто подправка, която добавяме към супи и основни ястия. Тази подправка се ползва в народната медицина, като дафиновият лист помага при синузит.

Който е страдал от синузит, знае колко е трудно да се справи с това заболяване. То се връща отново и отново, измъчвайки не само с проявленията си под формата на ринит, но и с общо неразположение и главоболие.

Синузитът е възпаление на максиларните синуси, които служат като бариера пред въздуха навлизащ в тялото – тук се охлажда или затопля, при необходимост и освобождава от патогените, които вдишваме с въздуха.

Работата на максиларните синуси е много важна за нашето тяло, тъй като те не ни позволяват постоянно да се разболяваме, но ако работата им се наруши, тогава човек неизбежно се разболява.

Лечението на синузит с дафинов лист се извършва под формата на инхалации и компреси или чрез отвари, които си приемат през устата. Комплексното използване на всички средства, помага са справяне с болестта в най-кратки срокове.

Най-простата процедура – капването на лаврово масло в носа. Можете да си приготвите масло от дафинов лист сами или да го закупите от аптека готово.

Дафинов лист при синузит

За да приготвите лаврово масло в домашни условия, ще са ви необходими: 50 г натрошени дафинови листа, 200 мл растително масло

Нагрявате на водна баня олиото и добавяте натрошените листа. Настойката се оставя да престои за 10 дни на топло и тъмно място. След което се прецежда, капвате по 1-2 капки в носа три пъти на ден. С редовната употреба на лаврово масло при синузит, скоро ще имате ефикасно лечение на синузит.

За да приготвите инфузия от дафинов лист, която има имуностимулиращ и прочистващ ефект, трябва да поставите от 10 до 30 броя дафинови листа в термос и залейте с вряща вода, препоръчително е това да става вечер. На сутринта можете да пиете от инфузията като билков чай с парче лимон, подсладен с мед или захар, за да подобри вкусът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest