Прополис – продукт, който убива вируси, гъбички и бактерии

Прополис – продукт, който убива вируси, гъбички и бактерии

При смесване на храносмилателни ензими на пчели и смолисти вещества от растения се образува лепкава субстанция с уникалната формула - прополис.

Пчелният прополис е нужен за защита и обеззаразяване на медена пита и кошер, а за човека – за лечение. Въпреки факта, че прополисът е известен още от началото на времето, съвременната медицина продължава да открива нови и нови свойства.

Можете да използвате този продукт по различни начини: просто като дъвчете, добавяте към млякото (третира добре кашлицата) или под формата на алкохолна тинктура външно и вътрешно.

Лечебни свойства на тинктурата от прополис

Когато се приема вътрешно, тинктурата от прополис укрепва имунната система, намалява възпалението, действа като антиоксидант. Спектърът на действие, когато се прилага външно, е още по-широк: дезинфекцира и лекува рани, регенерира кожата, анестезира и убива гъбичките.

Лекарите предписват препарата за различни състояния и заболявания: за лечение на тонзилит, фарингит, синузит, отит, при трахеит, бронхит, пневмония, за премахване на вирусна инфекция (грип, херпес) с всички стоматологични патологии, при гинекология с ерозия на маточната шийка и дори стомашни заболявания.

Най-често се използва 10% тинктура от прополис. Най-удобно е да закупите лекарството от аптеката, но можете да го приготвите и сами.

Как да се приема тинктура от прополис

1. За фарингит и тонзилит – гаргара от тинктурата, разредена с физиологичен разтвор в съотношение 1:10.

2. Със същата концентрация приготвен разтвор за изплакване на устната кухина за стоматологични заболявания.

Прополис – продукт, който убива вируси, гъбички и бактерии

3. При синузит – вливане и изплакване на носа с разредена тинктура от прополис в съотношение 1:10.

4. За отит – поставете памучен тампон, потопен в препарата в ухото. Ако процедурата се извършва на дете, трябва да се разреди с топла преварена вода в съотношение 1:1. Възрастните могат да капват във всяко ухо по 2 капки тинктура с концентрация 5% до пълното възстановяване.

5. При заболявания на дихателния тракт с използват инхалации с тинктура от прополис в съотношение капка тинктура на 5 мл физиологичен разтвор. Готовата течност трябва да се излее в инхалатора.

6. Като общ тоник – разтворете 15-20 капки тинктура в лъжица мляко или вода, пийте 30 минути преди хранене.

7. За лечение на стомашни заболявания 15-20 капки тинктура се разреждат в 100 мл топла вода и се пият 30 минути преди хранене.

Прополис – продукт, който убива вируси, гъбички и бактерии

8. Наранявания на кожата, рани, херпесни рани, гъбични инфекции на краката и ноктите, пърхот се третира с неразреден препарат чрез превързване или мазане.

С всички положителни ефекти на прополиса върху човешкото тяло е необходимо да се консултирате с лекар за точна диагноза и предписание.

Прополисът е противопоказен за хора с алергии към пчелните продукти. За деца, бременни жени и шофьори употребата на алкохолни медикаменти вътрешно е противопоказна, може да се използва само външно.

Поради високия риск от алергични реакции на бебета до 3-годишна възраст не се препоръчва да се лекуват с препарати на основата на прополис.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати