Лечението на мускулните разтягания

Лечението на мускулните разтягания
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване-26%
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
5.90 лв.
Виж ››

Мускулното разтягане е вид увреждане на мускула, което обикновено се получава, когато мускулът е подложен на прекомерен натиск по време на извършване на ежедневни дейности като внезапно вдигане на тежести по време на спорт или при изпълнение на други работни задачи.

Обикновено разтягането на мускула е придружено единствено от болка в тази част на тялото, но при по-сериозна травма може да се появи подуване, посиняване или зачервяване. Също така болката може да се появи не само когато натоварвате увредения мускул, а и когато сте в покой. Може да изпитвате слабост в мускула или невъзможност за използването му.

Студен компрес е идеален начин за домашно лечение на мускулни разтягане. Той свива кръвоносните съдове и намалява подуването. Широко разпространена практика в лекуването на този вид травма е да се редуват студени с топли компреси.

Не бързайте с топлината, преди подуването значително да спадне. Не трябва да се прилага лед върху гола кожа. Винаги използвайте защитно покритие като кърпа между него и кожата.

Ако болката е прекалено силна, вземете нестероидни противовъзпалителни средства като напроксен или ибупрофен, за да я намалите и да подобрите способността да движите засегнатия мускул отново.

Не приемайте тези медикаменти, ако имате бъбречно заболяване или анамнеза за стомашно-чревно кървене. В тези случаи е по-безопасно да се приема ацетаминофен, който спомага за намаляване на болката, но не намалява възпалението.

Премахнете всички дрехи, включително бижута, от областта на мускулното напрежение. Защитете разтегнатия мускул от по-нататъшно нараняване.

Лечението на мускулните разтягания

Избягвайте дейностите, причиняващи напрежение и други болезнени дейности. След това поставете ледения компрес. Повдигнете увредената област, за да намалите подуването.

Ако домашното лечение не помогне в рамките на 24 часа, посетете личния си лекар, защото мускулното увреждане може да е по-сериозно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати