Облекчение на болки в коленете и крампи

Болката в коленете може да е много мъчителна
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Болките в краката могат да бъде причинена от толкова много фактори, че техният брой е над 25. Това включва: артрит, подагра, гъбички по ноктите и кожата, мазоли, напукани пети и др.

И всяка от причините може да предизвика доста силна болка!

Най-лесният и ефективен начин за облекчаване на болката в краката са простите упражнения за разтягане. Можете да ги правите, докато закусвате или вечеряте, за 5 минути.

Повдигане на пръстите на краката.

Това упражнение никак не е трудно, въпреки че може да ви затрудни в самото начало, но с течение на времето ще ви стане много просто. Стъпете с краката на пода и в същото време повдигнете всички пръсти. Направете това от 5 до 20 пъти с всеки крак.

Раздвижване на топка за тенис с краката си.

Поставете краката си върху тенис топка и я преобърнете с лек натиск. Направете това с двата крака за 5-10 минути, 2 пъти на ден.

Стъпвайте боси по земята.

Ходете боси по пясъка по-често за облекчаване на болките в краката

Това ще направи чудеса за краката ви, така че опитвайте се да ходите боси по земята възможно по-често!

Повдигане на палеца на крака.

Повдигнете само палеца си, оставяйки останалите пръсти притиснати към пода. Повторете 10-20 пъти на всеки крак, 2 пъти на ден и скоро ще забележите, че болката изчезва, и уморените крака не са кошмар за вас. Също така добър ефект ще постигнете, като повдигнете само четирите си пръста, а палецът се притиска плътно към пода.

Премахване на оттока и болката в краката.

За премахване на болката в краката всяка сутрин се повдигайте на пръстите на краката си, поемайки дълбоко въздух с носа си и с протегнати ръце нагоре. Издишайте и се върнете в изходна позиция, направете това до 50 пъти. Това упражнение ще ви помогне да се отървете от крампите, болките в коленете, тежестта и оттока.

Правете вани за краката.

Вани със сол ще ви помогнат да елиминирате неприятната миризма на краката, да облекчите тежестта и умората в краката, както и да облекчите крампите. Препоръчва се използването на морска сол и магнезиев сулфат.

Правете масаж на краката преди лягане.

Правете си вани за крака за облекчаване на болките

Лекият масаж на краката преди лягане, ще ви помогне да заспите по-бързо, да премахнете болката и да облекчите синдрома на неспокойните крака. Препоръчително е да се използва бадемово, кокосово или маслиново масло за масажа – те ще помогнат за премахване на пукнатини и гъбички. Препоръчително е да се прави масаж, за поне 2 минути всяка вечер и резултатите няма да се забавят дълго!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати