Как да се преборим с пролетната умора?

Пролетната умора ни прави меланхолични

Всяка пролет повечето от нас се чувстват уморени, разсеяни, по- мързеливи и отпаднали. Наричаме това състояние пролетна умора.

Така наречената пролетна умора е съвсем нормално състояние на нашето тяло. Не бива да ни притеснява, че се чувстваме вечно уморени и сънливи, нашият организъм реагира по този начин след зимния период.

За да си върнем добрия тонус и усмивка, през този период е добре да наблегнем на пролетните зеленчуци и да продължим консумацията на цитруси.

Цитрусите и дори бананите са много необходими, за да не изпитваме дискомфорт през пролетта. Бананите са плод, който съдържа много калории и затова, когато си хапваме от него, сме пълни с енергия. Цитрусите са източник на витамин C, който е много необходим за нашето здраве и комфорт.

А всички пролетни зеленчуци пък са богати на витамини, минерали и на желязо. Приемът на достатъчно количество желязо през пролетта е сигурен и необходим начин, че ще се преборим с пролетната умора. Приемът на желязо ни помага да не се чувстваме отпаднали и уморени.

Лекарите препоръчват пролетно време да приемаме хранителни добавки. Но ако не искате да приемате витамините във вид на хапчета, винаги можете да си направите един чай от коприва и да му се насладите.

Храненето със зелении помага при пролетна умора

Също така може да приготвите зелена супа, яхния, ризото с коприва, спанак или лопуш. Една свежа зелена салата също е задължителна към нашето пролетно меню и хранене при пролетна умора.

Разходките сред природата също могат да ни заредят с енергия. Те ни помагат да си набавим витамин D, а това е липсвало на нашето тяло през зимния период.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати