ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Как да лекувате болен зъб със сушени сини сливи

Как да лекувате болен зъб със сушени сини сливи

сушени сливи помагат при болни зъби

Сушените сливи са един от най-предпочитаните сухи плодове. Съдържат голямо количество витамин Е, бета-каротин, РР, С и витамини от група В. Съдържат и голямо количество антиоксиданти, микроелементи и много други полезни вещества.

Оказа се, че сушените сливи са полезни не само за храносмилателната система, но и за лечение на проблеми с венците и кариес на зъбите. Това откритие е направено от мексикански учени. Те не само направиха предположение, но и проведоха проучвания, които потвърдиха прекрасните свойства на сушените сините сливи.

Този сушен плод съдържа вещества, които забавят растежа на някои патогенни бактерии, но и напълно ги унищожават. В този деликатес има вещество, което убива бактериите, които причиняват зъбен камък.

Авторът на изследването е Хосе Фаусто Риверо, мексикански учен. Сега неговата цел е да създаде специална технология, която ще помогне да се „извадят“ от сините сливи самите полезни вещества. Само тогава стоматолозите ще могат да ги използват за медицински цели.

При възпален венец или кариес на зъб се препоръчват сините сливи, може и сушени. Начинът на лечение е толкова прост: разрежете сливата и премахнете костилката, захапете парче плод с болния зъб. Стойте така докато издържите и я сменяте с друга.

болен зъб

Синята слива изтегля гнойта, а йодът подпомага заздравяването. Ако в сезона няма пресни сини сливи, използвайте сушени. Поставете плода във вряща вода за 2-3 минути, отстранете костилката и наложете на болния зъб. След около 20 минути сменете плода с друг а не използвания вече.

Междувременно спасяваме зъбите си, като редовно ги почистваме и посещаваме зъболекаря си, поне веднъж на всеки шест месеца. А знаейки, че сушените сливи се борят с кариеса, ние трябва да консумираме този вкусен продукт, като по този начин предпазваме зъбите си от всякакви болести.

Препоръчителната консумация е 5-6 броя на ден, ако надвишите нормата – можете да предизвикате диария или други проблеми. Диабетиците трябва да внимават, тъй като съдържат голямо количество захари (фруктоза, глюкоза и захароза).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати