Пет естествени начина да регулирате менструалния цикъл

Нередовната менструация е проблем на много жени

Много голям процент от жените имат нередовен цикъл. Причините за нередовния и проблемен менструален цикъл са доста различни, но най-често срещани от тях са:

• стрес;

нередовно хранене, строги диети и гладуване, скоростно отслабване;

• наднормено или поднормено тегло;

• хормонални или здравословни проблеми.

Разбира се, прегледите при специалист са задължителни, за да се уточни дали проблемната менструация е поради хормонален дисбаланс или друг здравословен проблем.

Със сигурност витамините и противозачатъчните ще са сигурен начин да се преборите с нередовната менструация, но съществуват няколко естествени начини за регулиране на цикъла с билки. Ето какво да опитате:

Чай от бял равнец

Топлата напитка от бял равнец е на първо място при борбата с нередовната менструация. Използван е още от дълбока Древност, който и до днес се преборва успешно с този проблем.

Ежедневният му прием със сигурност ще ви върне обратно редовния цикъл. Препоръчва и при тези, които претърпяват закъснения на менструацията или имат твърде обилно кръвотечение.

Лайка

Чаят от лайка помага за регулиране на цикъла

Полезните свойства на лайката са известни на всички и безспорно е ненадмината, когато става дума за регулиране на менструация. В този случай обаче се препоръчват топли промивки от лайка всяка вечер преди лягане. Не след дълго ще видите, че проблемът с менструацията е изчезнал и освен това лайката е чудесен при интимната хигиена.

Канела

Мнозина знаят от бабите си, че по-честото използване на канела спомага за естественото регулиране на менструацията - премахва проблемите със закъсняла или липсваща менструация.

Добавете я към подходящите за нея храни, за да може да я приемете по-лесно. Можете да я добавите и към чаша топло прясно мляко и да я изпиете вечер преди заспиване.

Билкова отвара

Използвайте билки за регулиране на менструацията

Опитайте отвара различни билки (маточина, бял равнец, лайка, липа и други възможни комбинации). Обикновено такива миксове се изготвят в селскостопански аптеки, където има изобилие от различни билки.

Вода

Като цяло голям процент от билките биха ви били полезни. Но свойствата на водата също не са за пренебрегване. И тук е много важно да изпивате поне по 2 литра на ден.

Най-важното при борбата с проблема е да сте спокойни и да не се поддавате на напрежение. Много често причината за състоянието е именно стрес. Когато се отървете от него, нещата ще си дойдат на мястото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати