ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Чудиш се как да скриеш смучка? Ето 6 идеи!

Чудиш се как да скриеш смучка? Ето 6 идеи!

Излекувайте смучката с алое вера

Понякога, когато страстите между вас и партньора ви се разгорещят, е възможно да си тръгнете с отпечатък. Ако не се вижда, няма проблем, но ако е върху видима част от тялото ви, смучката би могла да предизвика смущение, особено ако сте минали тийнейджърската възраст.

Всички знаем как хората гледат с любопитство, недоумение, а често дори с укорителен поглед на тези неща. За да си ги спестите, най-добре да замаскирате следите. Ето как лесно да прикриете смучката и да я накарате да изчезне за нула време:

1. Четка за зъби – нейните косъмчета ще помогнат на кръвта да се раздвижи и ще разсеят синината. Масажирайте мястото около 5-10 минути. Важно е четката да бъде с мек косъм, за да не нараните кожата си. Колкото по-тъмна е смучката, толкова по-дълго трябва да повтаряте този кратък масаж

2. Топъл компрес – ако са изминали няколко дни, а смучката все още си стои все същата, опитайте да третирате мястото с топъл компрес. По този начин циркулацията на кръвта ще се засили и синината ще започне да избледнява.

3. Банан – или по-точно вътрешната част на негова обелка. Тя има успокояващо и охлаждащо действие и ще намали видимостта на синината. Бихте могли да си направите и компрес, изстъргвайки вътрешността на обелката.

Бананите помагат за скриване на смучките

4. Алое вера – чудодейното растение може да помогне да премахнете смучката по-лесно. То подпомага заздравяването на кожата. Може да нанесете крем или друг продукт със съдържание на алое. Оставете за около 10 минути върху мястото и почистете. Много скоро ще се радвате на видими резултати.

5. Витамин К – той се съдържа в зелените зеленчуци – броколи, спанак, както и в кафявия ориз. Елементът въздейства върху синината и спомага за нейното избледняване. Хубаво е да приемате поне по 100-150 грама от витамина или иначе казано, по 1 чаша на ден.

6. С лъжица – вземете една най-обикновена супена лъжица, изстудете я в хладилника за около 10 минути, след което я положете върху синината с опакото. Масажирайте за кратко. По този начин, кръвоносните съдове ще се свият заради студа и много скоро от смучката ви няма да има и следа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати