Как да се отървем от подпухналото лице

Подпухнало лице

Подпухването на лицето се среща често. Причините за него за много – както медицински, като например алергична реакция, инфекция или определени лекарства, така и съвсем ежедневни – дехидратация, повече алкохол или сол предишния ден. Едно е факт – отокът в областта на лицето е неприятно явление. Добрата новина? Можем да е отървем от подпухването на лицето лесно и в домашни условия.

Един от начините – веднага след ставане измийте лицето си с ледена вода. В случай че подуването е в областта на очите, можете да сложите две лъжици във фризера, докато приготвяте кафето си. В рамките на минути те ще са се охладили.

Вземете ги и ги поставете върху клепачите си. Ефектът е видим за минути. Друг начин – изстудете накиснати пликчета със зелен чай. Кофеинът и другите енергизиращи съставки в него ще подобрят вида ви за минути.

Друг трик – краставицата. Дръжте я в хладилника, за да е студена. Нарежете я на тънки кръгчета и ги поставете на всички места, на които имате подуване. Първо – студенината ще го облекчи, второ – краставицата съдържа огромно количество антиоксиданти, които веднага премахват отока от лицето.

Избягвайте солените храни непосредствено преди лягане. А в деня на подуването, ограничете изцяло приема на сол и пийте по-големи количества вода. Причината е, че един от факторите за подуване е дехидратацията. А най-добрият лек за нея е повече вода.

Избягвайте солените храни, за да нямате подпухкало лице

Избягвайте да спите с грим. Често причината за подуването се дължи на възпаление, а то може да е в следствие на замърсяване на лицето. Избягвайте да спите по корем.

Ако подуването се дължи на алергична реакция - освен оток по лицето и очите усетите, че имате затруднено дишане или подуване и в областта на езика или гърлото, веднага потърсете лекарска помощ.

Причината е, че тези симптоми могат да се дължат на тежка, в редки случаи животозастрашаваща реакция. В този случай ще имате нужда от медикаменти. В случай че имате оток в следствие на нараняване, ледът е най-големият ви помощник.

Поставете каквото и да е на подутите места – може да бъде лед или парче замразено месо, което държите във фризера си за извънредни ситуации. Важно е да го направите в началото на удара – така ще избегнете появата на оток.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати