Да се отървем от зъбния камък сами

Да се отървем от зъбния камък сами
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-23%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
22.18 лв.
Виж ››

Посещението при зъболекар невинаги е приятна дейност и доста често съвсем подсъзнателно или пък действайки с целия си разум се опитваме да я отложим. Когато ни боли зъб, това е невъзможно, но когато става въпрос за почистване на зъбен камък, можем да си го позволим.

Следните няколко реда нямат за цел да ви разубеждават, че премахването на зъбен камък на всеки 6 месеца от професионалист е наложително. Нашата цел е само да ви помогнем с няколко домашни трика за премахване на зъбен камък, ако не разполагате с достатъчно време за посещение при зъболекаря си или пък точно сега нямате психологичната нагласа за подобна дейност.

Ето какво можете да направите.

Конецът за зъби помага срещу зъбен камък

1. Ясно е, че почистването само с четка за зъби няма как да премахне качествено зъбните налепи (това всъщност е зъбният камък). Снабдете се с конец за зъби, с който да можете качествено да почиствате разстоянието между зъбите си с цел избягване натрупването на бактерии. За много хора това не е особено приятна дейност, но има и друг добър вариант - закупете си от онези специални мини четки, които се продават в аптеките и които са предназначени именно за качествена хигиена на междузъбното пространство. Използвайте ги всеки път когато миете зъбите си.

2. Преди да започнете с измиването на зъбите си, ги натъркайте с парченце или кора от цитрусов плод (лимон, портокал, мандарина). Това са кисели плодове, благодарение на които ще омекотите "досадните" налепи. Изчакайте около 2-3 мин и след това измийте старателно зъбите си.

Почистване на зъбен камък

3. Яжте ябълките, без да ги белите. Хем ще снабдявате организма си с витамини, хем ще се борите срещу натрупването на зъбен камък.

4. Смесете 1 ч.л. бакпулвер с 1 с.л. вода и разтъркайте с тази смес зъбите си. По този начин не само ще премахнете натрупалата се плака, но ще постигнете и избелване на зъбите си. Имайте предвид, че подобна дейност не трябва да се практикува по-често от веднъж седмично, защото може да увредите зъбния емайл.

5. Преди да започнете да миете зъбите си с паста за зъби, потопете четката си в ябълков оцет. Неговото действие ще е подобно на това, което постигате с натъркването на зъбите си с цитрусови плодове. След като сте омекотили налепите, ще можете по-качествено да измиете зъбите си и съответно да си подпомогнете в борбата срещу зъбния камък.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати