ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Как да се отървем от миризливите крака

Как да се отървем от миризливите крака

Миризливите крака често са и сърбящи

За съжаление, на човек често му се случва да изпада в конфузна ситуация. Понякога успяваме да се измъкнем от нея, а друг път не. Рядко обаче има по-конфузна ситуация от тази да отидете на гости или на друго място, на което се налага да свалите обувките си, и веднага околните да усетят, че от краката ви се носи невъобразима смрад. Дали можете да се измъкнете от подобна ситуация - не! Но можете да я предотвратите. Ето как да се отървете от миризливите крака.

1. Най-важното правило е да спазвате добра лична хигиена, особено по отношение на ходилата си. Мийте ги всеки ден и то по няколко пъти, ако е прекалено горещо или ако ви се е наложило дълго време да изкарвате с едни и същи обувки. Използвайте сапун или душ гел и им обръщайте специално внимание. Не се заблуждавайте, че докато миете тялото или косата си, това е достатъчно, за да хигиенизирате ходилата си. Поне веднъж седмично използвайте ексфолиант за крака и ги третирайте с пемза.

2. Подсушаването след взимане на топла вана или студен душ е много важно, за да се предпазите от развиването на бактерии по ходилата. Това се постига по-трудно при пространство между пръстите, затова си отделете кърпа, предназначена за подсушаване на крака, с помощта на която да можете да абсорбирате останалата влага. Някои специалисти препоръчват дори подсушаването на тези участъци да става със сешоар.

3. Научете се да посещавате педикюрист не само през летния сезон с цел да показвате красиво лакираните си нокти. Това е най-малката полза от педикюра. По-важната цел е премахването на натрупалите се мъртви кожички, които са реална предпоставка за задържане на бактерии.

4. Носете само обувки, изработени от качествени материали. Четете внимателно от какво са изработени обувките ви и в никакъв случай не пестете пари от тях. Замислете се, че с изключение на времето, през което спите, почти винаги сте с обувки, без значение дали са джапанки, сандали или затворени обувки.

Използвайте домашни вани против миризливи крака

5. Насладете се на домашните бани за премахване на миризмата от краката. Напълнете си леген с вода и като допълнение към нея сложете малко черен чай (предварително сварен и охладен), всякакви ароматни етерични масла или дори оцет. Последното може да ви се стори лоша идея, но именно киселинността на оцета пречи развиването на бактерии, от които всъщност идва и лошата миризма на краката ни./undefined

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати