Пет сигнала, с които тялото ви алармира, че сте нещастни

Похапването на вредни храни подсказва нещастие

Какво е вашето усещане за живота, който водите в момента? Чувствате ли се удовлетворени, искате ли да промените нещо? Ако се съмнявате в отговора или пък сменяте настроението и нагласата си често, ето 5 признака, че сте нещастни. Ето как тялото ви алармира за нещастието в живота ви.

1. Непрекъснато ви влече към вредни храничипсове, снаксове, сладки неща и други. Неслучайно, когато сме в депресия, шоколадът е утешител номер 1 на болката. Консумирането на забранените продукти, кара тялото да освобождава хормона на щастието и съответно, щом хапнем малко чипс, настроението и веднага се подобрява. Разбира се, ефектът е временен и след много кратко време, отново ще изпитате желание да залъжете организма с нещо такова. Когато не сте щастливи и не изпитвате хубави емоции, тялото намира начин да си ги набавя.

Трупането на килограми е признак, че сте нещастни

2. Трупане на килограми – това отново е свързано с хормоните на щастие. Опитваме да заблудим организма с вредни продукти, но всъщност заблуждаваме и себе си. В тялото ни се случват процеси, които увеличават чувството на глад. Непрекъснато хапваме по нещичко и дори да ни се струва, че приемаме малки количества, те се трупат. Килограмите също.

3. Болка в областта на гърдите – обикновено се усещат малко преди менструация. Ако обаче усетите този дискомфорт преди датата да е наближила и не намирате основателна причина за него, той може да се дължи на прекаления стрес, тревожност и липса на щастие.

4. Болки в главата – съвсем естествено, когато липсват хубави емоции и ведро настроение. Вглъбявайки се в проблеми и виждайки само негативната страна на нещата, получаваме главоболие.

Системното главоболие говори за нещастие

5. Проблеми със съня – когато не можете да заспите, въртите се до късно, очите сякаш не се затварят, но направят ли го веднъж пък, имате проблем със ставането сутрин, значи нещо не е наред. Пълноценният сън е един от основните фактори за освобождаване на хормона на щастието. Когато стресът ви дойде в повече, сънят бива нарушен, а оттам и функционирането на целия организъм.

Виж повече

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари