Японският масаж гони главоболието и прочиства ума

Японският масаж гони главоболието и прочиства ума
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Японският масаж е наистина чудодеен – той не само ще изгони отвратителното ви главоболие, а и ще проясни ума ви. Мисълта ви ще стане кристално ясна и ще успете да се справите с много неща.

Масажът на главата е комбинация от начина, по който седите, и специални движения. Седнете на стол, като се отпуснете максимално. Изберете стол с такава височина, че бедрата ви да са върху него, а прасците да са изправени.

Начертайте прави линии мислено от върха на всяко ухо към върха на главата. Там, където тези линии ще се кръстосат, се намира точката бай-хуей. Ако поставите началото на китката си върху върха на ушите, точката върху главата, където ще се срещнат двата ви средни пръсти, е точката бай-хуей.

Масажирайте точката с кръгови движения на дланите девет пъти напред и девет пъти назад. Двете длани и пръстите ви трябва да се движат едновременно. След това трябва да си поемете дълбоко въздух и да издишате.

Движенията на пръстите трябва да са леки, едва да докосвате главата – като пеперудени криле, а не да натискате с всичка сила. Точката фен-фу пък се намира на границата на окосмяването, точно на тила.

Японският масаж гони главоболието и прочиства ума

Масажирането на тази точка се прави лекичко, девет пъти наляво и девет пъти надясно. След това поставяте пръсти върху точката и с четири пръста едновременно масажирате леко зад ушите и предната част на бузите.

За да откриете точката ян-бай, допрете показалеца, средния и безименния пръст, като поставите безименните пръсти на средата на всяка вежда. Точката, която докосва върху челото средният пръст, е точката ян-бай.

След като определите точката, натиснете с върха на безименния пръст върха на палеца и поставете показалеца върху средния пръст.

Сега пръстите ви са като кръст. Масажирайте точката ян-бай с кръгови движения, без да разплитате пръстите си – девет пъти навътре и девет пъти навън. После поемете дълбоко въздух и издишайте.

Тиан-чжу е името на точката, която всъщност представлява сухожилието, което се намира отзад на врата. Лекичко пощипвайте това сухожилие с палеца и показалеца на двете ръце едновременно.

Започвайте отгоре и слизайте надолу, като пощипвате по шест пъти. Напревете това четири пъти. След това погалете сухожилието отгоре до долу с всички пръсти с изключение на палеца.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати