Ваканцията насърчава психичното и емоционалното здраве

1 от 5 Снимки

1. Ваканциите водят до намаляване на сърдечните проблеми


Пътуването не само подобрява Вашето психично благополучие, но и подобрява физическото състояние на сърцето. Наскоро проведено проучване показва, че мъжете, които не успяват да вземат годишни ваканции, имат с 30% по-голям риск да развият коронарно състояние и 20% по-висок риск от смърт в ранна възраст. При жените почивката най-малко два пъти годишно намалява риска от сърдечни заболявания. Това означава, че пътуването може да бъде толкова добро, колкото и ефектите от приемането на хапчета с рибено масло за предотвратяване на коронарните заболявания.

Всяка година все повече хора се отказват от ваканционните си дни, за да продължат да работят. Въпреки тревогата, стреса и натиска, който човек поема, докато работи ден след ден, наистина е трудно да си признае, че прекаляването с работата води до много негативни последици за здравето като безпокойство, депресия и прегаряне.

Според данни на Световната здравна организация в последното десетилетие хората в Европа и Северна Америка, които работят в частния сектор, почиват само 16 дни годишно, докато преди 10 години са почивали средно по 20.

Ваканциите предлагат на хората възможност да се отпуснат. Вземането на обикновена почивка от шума и суетата на града и просто намирането на мир от време на време може да възстанови общото благосъстояние. Вижте в следващата галерия как точно ваканциите насърчават психичното и емоционалното здраве.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати