Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Ваканцията насърчава психичното и емоционалното здраве

Ваканцията насърчава психичното и емоционалното здраве

2 от 5 Снимки

2. Презарежда емоциите и увеличава емпатията


Изследвания показват, че ваканциите в близост до вода могат да помогнат за увеличаване на състраданието и възстановяване на емоциите ви. Да бъдете на ново място като плаж, езеро, река или извор, ще ви помогне да се освободите от стреса. Звукът на водата дава спокойствие на претоварения ум.

Всяка година все повече хора се отказват от ваканционните си дни, за да продължат да работят. Въпреки тревогата, стреса и натиска, който човек поема, докато работи ден след ден, наистина е трудно да си признае, че прекаляването с работата води до много негативни последици за здравето като безпокойство, депресия и прегаряне.

Според данни на Световната здравна организация в последното десетилетие хората в Европа и Северна Америка, които работят в частния сектор, почиват само 16 дни годишно, докато преди 10 години са почивали средно по 20.

Ваканциите предлагат на хората възможност да се отпуснат. Вземането на обикновена почивка от шума и суетата на града и просто намирането на мир от време на време може да възстанови общото благосъстояние. Вижте в следващата галерия как точно ваканциите насърчават психичното и емоционалното здраве.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати