Как да се отървем от запушения нос

Запушен нос
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Запушването на носа може да бъде изключително неприятно. Носът ви е пълен. Звучите смешно, когато говорите. И точно когато решите да го издухате, за да можете да дишате нормално, нищо не излиза.

Запушеният нос най-често се причинява от настинка, грип, алергии или инфекция на синусите. Независимо от причината, съществуват няколко лесни начини за справяне със запушения носа.

Разгледайте 5-те неща, които със сигурност ще ви помогнат да се отървете от това мъчително състояние и да почувствате по-добре.

Овлажнител за въздух

Овлажнителят за въздух е бърз и лесен начин за намаляване на болките в синусите, както и за облекчаване на запушения нос. Устройството превръща водата във влага, която бавно запълва въздуха, увеличавайки влажността в помещението. Вдишването на този влажен въздух може да успокои раздразнените тъкани и подутите кръвоносни съдове в носа и синусите. Овлажнителите за въздух разреждат и слузта в синусите. Те ще ви помогнат веднага да се спасите от секрета в носа и да върнете към нормално дишане.

Топъл душ

Топлият душ помага при запушен нос

Когато сте имали запушен нос, забелязвали ли сте, че можете да дишате много по-добре след вземане на горещ душ? За това си има доста добра причина. Парата от водата спомага за разреждането на слузта в носа и намалява възпалението. Вземането на горещ душ ще подобри вашето дишане, поне за известно време.

Топъл компрес

Топлият компрес бързо ще съдейства за отпушването на запушения нос, чрез отваряне на носните проходи. За да направите топъл компрес, първо намокрете кърпа с топла вода. Изстискайте водата от кърпата. След това я сгънете и я поставете върху носа и челото. Топлината от кърпата ще успокои всяка болка и ще помогне за облекчаването на възпалението в ноздрите. Използвайте този метод толкова често, колкото смятате за необходимо.

Вода

Водата помага за отпушване на носа

Трябва да бъдете добре хидратирани, когато носът ви е запушен. Приемът на много течности подпомага разводняването на слузта в носните проходи, изхвърлянето на секрета от носа и намаляването на налягането в синусите.

Солен разтвор

С помощта на соления разтвор за нос ще увеличите влагата в ноздрите си. Спреят улеснява разреждането на слузта в носните проходи. Неговото използване намалява възпалението на кръвоносните съдове и помага за изчистването на секретите от носа.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати