ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Борба с оплешивяването при жените

Борба с оплешивяването при жените

Борба с оплешивяването при жените

Загубата на коса е нещо наистина ужасно, особено когато не знаете причината за него. Нека видим възможните такива и как да се преборите, ако някоя от тях ви е позната. Ето какво трябва да знаете за борбата с оплешивяването при жените.

1. Генетичен проблем

Една от най-често срещаните причини за оплешивяването при жените е наследствеността. Признаците се появяват след менопаузата или по-рано, според типа коса и начина на живот, който жената води. Решението на този проблем е присаждането на коса. Това ще помогне да собствената ви грива да стане по-здрава и плътна, а и ще изглежда напълно естествено, възстановявайки вида на косата такъв, какъвто е бил преди. Процедурата не е болезнена, а прическата ви после ще е неутразима.

2. Болест

Оплешивяването при жените може да е следствие от здравословен проблем. Ако е така, следва съответно лечение. Лекарят ви би могъл да ви препоръча специални масла, добавки, шампоан или таблетки, които да взимате. Независимо от начина, по който ще протече лечението, най-напред се консултирайте със специалист, който да ви предложи най-подходящия вариант според състоянието ви.

3. Стрес

Борба с оплешивяването при жените

Още една основна причина за загубата на коса. Натовареното ежедневие и постоянният стрес, на който сме подложени, биха могли да доведат до оплешивяване при жените. Ето защо, опитайте да намалите тревожността си. Отдавайте се на пълноценни почивки, поглезете се след работа, отделяйте време за себе си. Правете нещата, които ви карат да се чувствате спокойни и щастливи, за да премахнете напрежението, а оттам и всички здравословни проблеми, причинени от него.

Лечимо ли е това състояние?

Да! Както вече споменахме, съществуват различни вариант според състоянието, което причинява загубата на коса. Може да се наложите да вземате лекарства или да третирате косата със специални козметични средства, включително шампоани и балсами за коса. Всичко зависи от човека и от причината за оплешивяването. Необходимо е да полагате грижи за добрия вид на косата си, дори и да нямате този проблем. Така ще бъдете сигурни, че няма да се стигне до подобен дискомфорт. Разбира се, не пренебрегвайте консултацията с лекар, както и неговите препоръки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати