Признаци за вредното влияние, което захарта оказва върху кожата

захарта е вредна за кожата
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Често оставаме безсилни пред неустоимите сладки изкушения, които дебнат зад всеки ъгъл – торти, сладки, шоколад, бисквити и т.н. Не смятаме за проблем да си похапваме сладко и то в значително количества, все пак понякога имаме нужда да се поглезим.

Истината, обаче е, че те съдържат огромни количества захар, а тя от своя страна би могла да навреди значително на кожата на лицето. Ето как:

1. Оказва негативно въздействие върху еластина и колагена – а те са вещества, отговорни за еластичността на кожата. Те я поддържат млада и сияйна, и производството им е от особена важност за организма. Захарта действа пагубно, тъй като освобождава свободни радикали, които вредят и на елементите, и на кожата като цяло.

2. Разрушава естествените свойства на колагена – колагенът е изграден на три нива, като съответно първото е най-слабо, а третото най-устойчиво. Захарта кара елементът от 3-то ниво да се разгради до в 1-во. Заради това, кожата става по-податлива на наранявания, по-състарена и губи значително еластичността си.

3. Нарушава действието на естествените антиоксиданти в организма – те предпазват кожата от вредното влияние на заобикаляща я среда – бактерии, замърсявания, микроби от разни техники, вреди от слънцето и т.н. Освен това, по този начин се предизвиква и преждевременно стареене на кожата.

проблеми с кожата

4. Прави кожата груба, възпрепятствайки хидратирането й.

5. Ускорява появата на бръчки и всякакви други несъвършенства по лицето.

6. Занемарява хубавия вид на кожата, карайки лицето да изглежда преуморено.

Може да предотвратите всички горе посочени проблеми, свързани с консумацията на захар по няколко начина: пийте много вода, тя стимулира производството на колаген, приемайки повече здравословни продукти, богати на вода, антиоксиданти и витамини; ограничете максимално консумацията на захар и захарни изделия; осигурете на организма си достатъчно часове пълноценен сън.

Макар това да бъдат малки промени, ще разберете тяхната истинска сила след много кратък период от време. Тези навици могат значително да променят живота ви и да ви подарят млада и красива кожа още дълги години.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати