Знаци на тялото, които говорят че инфарктът наближава

Инфаркт

Сърдечните проблеми са едни от най-често срещаните днес. За съжаление, има редица фактори, които не щадят здравето на сърцето – стрес, нездравословно хранене, заседнал начин на живот, безсъние и т.н. Освен това хората често пренебрегват симптомите на инфаркт, които подсказват, че нещо не е наред. Всъщност, нека видим кои са те и как да разберете, че инфарктът наближава, за да вземете мерки.

Болка в гърдите или друга част на тялото – болката е един от основните предшественици на инфаркта и сърдечните проблеми като цяло. Независимо дали почувствате дискомфорт в ръцете, раменете или гърдите, незабавно потърсете съвет от лекар. Може да се наложи да си направите изследвания.

Болките в корема също трябва да се вземат под внимание, тъй като освен за храносмилателен проблем, това може да бъде сигнал и за проблеми със сърцето. Гадене, повръщане, киселини и всякакъв друг вид стомашен дискомфорт трябва да се изследва веднага.

Задъхване – в случай че има моменти, в които се задъхвате бързо или не можете да си поемете въздух, незабавно посетете лекаря си.

Хронична умора – ако забелязвате, че се уморявате все по-бързо и често, че не можете да вършите задачи, с които преди сте се справяли без проблем, е време да посетите лекар. Това може да бъде сигнал, който тялото ви изпраща, за да ви накара да вземете мерки срещу заформящ се сериозен проблем.

Обилното потене е симптом на инфаркт

Студена пот – за това е отговорна циркулацията на кръвта, която в случая е нарушена. Тялото изпитва непрекъснат студ, който често излиза наяве под формата на пот.

Слабост в крайниците – там са, а все едно ги няма. Ако внезапно усетите тази промяна в тялото си, вероятно става дума за сериозен проблем. Мускулната слабост често е признак за наближаващ инфаркт.

Световъртеж – макар да не трае дълго, той е един от сигналите за наближаващ проблем. Кръвта не се циркулира правилно, което предизвиква замаяност и кратки, но чести състояния на световъртеж.

Не пренебрегвайте симптомите, защото те може да алармират за нещо много по-сериозно, отколкото предполагате. Става дума за живота и здравето ви, отделете време за посещение при лекар!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати