Ето кой симптом на главоболието често не забелязваме

главоболие
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Главоболието не е непременно свързано с главата. Малко известен факт е, че хората, страдащи от този проблем могат да изпитват и болки в лицето. Този тип болка не е известна като симптом на главоболието. Малцина биха го свързали с нея и биха предприели съответното лечение.

Направено проучване установява, че освен симптомите, характерни за главоболието, хората страдащи от него, изпитват и болки в лицевата част.

Процентът не е голям, но е факт. Болката може да бъде постоянна или с продължително от 10 до 30 минути, с пристъпи по няколко пъти дневно.

Лекарите казват, че болката в лицето вероятно е резултат от сенсибилизацията на нервите, която се проявява при хора с главоболие. Тя може да бъде причинена от тригеминална невралгия – състояние, което засяга точно нервите в лицевата част.

Хората могат да изпитват главоболие без да чувстват болка в черепа, а само в лицето. Най-често именно тя задейства и болката в главата.

Лицевата болка обикновено се проявява при слепоочията и челото. Могат да бъдат засегнати и областта под очите и около челюстта.

лицева болка

Трябва да знаем, че причина за главоболие може да бъде и проблем с врата. Често, именно нарушения в горната част на гръбначния стълб са причина за болки в главата.

Болката в лицето е свързана с мигрената и главоболието, тъй като мозъкът получава сигнали от нервната система, които се разпращат по 3 отделни пътя, единият от които достига до лицето. Често се бърка за признак на проблем със синусите, зъбите или друга част от тялото, поради което и някои пациенти биват лекувани грешно. Ето защо, при такъв проблем, трябва да се обърне специално внимание и да пациентът да бъде изследван обстойно, за да се разбере истинската причина за състоянието му.

Специалистите са категорични, че са необходими още изследвания на този тип болка, за да се разберат начините за лесното й диагностициране, какво точно я причинява, кога се появява, как изчезва и т.н., всичко, което трябва да се знае за едно медицинско заболяване. По този начин ще може по-бързо да се вземат мерки и да се назначи правилно лечение.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати