Иглите за татуировки – възможен причинител на алергични реакции

Татуирането може да ви причини алергия
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Огромна част от хората имат поне една татуировка. Казваме поне една, защото щом се осмелиш веднъж, започваш да искаш още една и още една... Татуировката може да бъде свързана с теб, с твой любим човек, с нещо, което те мотивира, вдъхновява, напомня, с нещо, което обичаш. Може да бъде надпис, рисунка, съчетание от няколко неща, по-голяма или по-малка. Всеки има собствени предпочитания.

Няма нужда да казваме, че е задължително татуировката да се направи от професионалист, който да използва качествени материали. Понякога, обаче и това не е достатъчно.

Скорошно проучване показва, че иглите за татуировките могат да причинят алергична реакция при по-висока чувствителност на кожата. Частиците никел и хром навлизат близо до лимфните възли и е твърде възможно да предизвикат реакция, която да не се отрази благоприятно на тялото.

Случаите, в които възникват кожни проблеми след направата на татуировка, не са нещо необичайно. Разликата е, че обикновено се говори за алергии, причинени от мастилото. Ролята на иглите в процеса не се е споменавала досега. Дори да спазват висока хигиена и да работят с качествени материали, както и трябва да бъде, елементите, намиращите се в иглите за татуировката няма как да изчезнат, а именно те са причинителите на алергии.

Ето защо, ако досега не сте си правили татуировка, но много искате, бъдете внимателни, особено ако сте свръхчувствителни. Никой не би могъл да каже дали ще получите алергия, или не. Може би е добра идея да си направите нещо миниатюрно, за да проверите как реагира кожата ви на татуировката.

Направете си малка татуировка, ако се страхувате от алергия

Риск винаги има, но поне може да направите всичко възможно да намалите шансовете си за проблем, свързан с татуса.

Доверете се на квалифициран татуист, който разбира от работата си. Подберете внимателно картинката или надписа, който желаете да изобразите върху себе си. Изберете частта от тялото, върху която искате да се появи. Задайте всички въпроси, чиито отговори ви интересуват преди да направите татуировката си и вземете необходимите мерки незабавно, ако забележите, че тялото ви не реагира добре на тази новост върху тялото ви.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати