Не се снимайте със светкавица, ще остареете по-бързо!

Селфита със светкавица състарява кожата
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Днес почти не можеш да видиш човек без страхотен смартфон, който да прави удивителни снимки... и селфита. Всъщност това е един от ключовите фактори, които помагат при избора на нов телефон – хубавата камера и способност за заснема.

Живеем в ерата на технологиите и интернет, когато е изключително важно да поддържат добър профил в социалните мрежи, обогатен с интересни и готини селфита. За съжаление, това са фактите. Едва ли има момиче, което да не се изкуши да си направи 1-2 снимки, щом се нагласи, които често се превръщат в цяла фотосесия.

Е, дами, правете си, но не използвайте светкавицата! Интересно проучване, направено от учени от Иран показва, че онези, които използват светкавица при заснемане, са изложени на по-голям риск от преждевременно остаряване на кожата.

Това твърдение се основава на факта, че диодите, излъчващи светлина при телефоните, ограничават възможността на кожата да се регенерира и това води до нейното състаряване. Иранските учени са отправили призив към производителите на смартфони – да не използват светкавици с диоди, а ксенонови такива, когато създават творенията си.

Доказано е, че основният интензитет на LED светкавицата се намира в синия спектър, а именно синята светлина би могла да доведе до различни очни и кожни проблеми. Важно е да отбележим, че въпросната светлина се излъчва не само при снимки, а и от самия екран на телефона, ето защо не го дръжте близо до лицето си, когато работите с него.

Не се снимайте със светкавица

Специалистите установяват, че ултравиолетовите лъчи, които бива излъчвани от светкавицата на телефона, са причина за образуването на реактивни кислородни молекули, които увреждат молекулите на кожата и предизвикват ранна поява на бръчки. Това се случва, когато снимката се прави отблизо и смартфонът се държи близо до лицето.

Ако е поставен на стой или селфи стик, няма проблем, тогава разстоянието е приемливо и предпазващо кожата. Казано накратко, няма нищо лошо да си направите снимка и да запечатате любим момент завинаги, просто ако става дума за селфи, не дръжте смартфона си точно пред лицето и не използвайте светкавица.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати