Народна медицина при хемороиди и запек

Запек

Хемороидите биват първични и вторични. Първичните се появяват вследствие на вродена слабост на венозните стени или поради външни причини - запек, заседнал живот, твърда храна, злоупотреба с алкохол и преяждане.

Вторичните се дължат на бременност или венозен застой. Тук на помощ идват растенията съдържащи флавонови гликозиди със структура, близка до тази на витамин Р, като див кестен и японска акация.

Тези вещества уплътняват стените на капилярите, намаляват тяхната пропускливост и подобряват оросяването на периферните органи. Вижте какво предлага народната медицина при хемороиди и запек.

Народна медицина при хемороиди

Запарка

От 1 ч.л. ситно нарязани плодове от див кестен се приготвя запарка с 300 мл вряща вода. След два часа запарката се прецежда, разделя се и се изпива на три пъти за един ден за лечение на хемороиди.

Градински чай при запек

Компрес

Смесвате 50 грама кори от дъб, 30 грама кори от див кестен, 30 грама цвят от лайка, 20 грама цветове от градински чай. Две супени лъжици от тази смес се запарват в един литър вряща вода. Запарката се охлажда и прецежда.

Народна медицина при запек

Запекът се среща често при редица заболявания, но съществува и самостоятелно като резултат от функционални нарушения. Причините за появата му са различни и често се комбинират - смущения от рефлекторно, механично, хранителни, обменно-ендокринно и токсично естество. До запек може да доведе и продължителната употреба на слабителни.

Запарка

Смесвате 20 грама листа от майчин лист, 20 грама кора от зърнастец, 20 грама семена от кориандър, 20 грама корени от сладък корен. Две супени лъжици от тази смес се запарват в 400 мл вряща вода. След като се охлади, запарката се прецежда. Пият се по 100 мл всяка вечер.

Розови листа при хемороиди

Отвара

Смесват се по 80 грама листа от майчин лист и мента, по 40 грама корени от сладник, зърнастец, жълта тинтява и диплянка и по 15 грама цветове от роза и лайка. Една супена лъжица от тази смес се вари 10 минути в 400 мл вода. Отварата се прецежда и се пият по 100 мл. 3 пъти на ден преди ядене. При по-тежки случаи вместо 1 могат да се сложат 2 супени лъжици от сместа.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати