Дамски превръзки за многократна употребa - предимства и недостатъци

Дамски превръзки за многократна употреба

През последните години брандовете се опитват да измислят все по-екологични решения. Причината е, че екологичните проблеми са по-големи от всякога, а и много хора избират да следват подобен начин на живот.

Изчислено е, че от дамските превръзки и тампони например ежегодно се получава голям отпадък, хаби се и огромно количество пластмаса заради опаковките им. Логично – марките започнаха да търсят алтернативи, за да отговорят на нуждите на клиентите си. Така стигнахме до днес. Когато превръзките за многократна употреба са истински фурор.

На практика те представляват специално парче плат, което прилича и по форма, и по функция на класическите дамски превръзки. Вместо да изхвърляте всяка обаче, през менструацията си имате няколко такива, които перете и използвате дълги години.

Какви са предимствата на дамските превръзки за многократна употреба? Изчислено е, че с тях спестявате пари, защото една превръзка има живот до 5 години. Това означава, че след началната инвестиция, която така или иначе е не по-голяма от месечния ви разход за консумативи, ще изкарате поне 5 години. Смята се, че спестената сума е близка до 200 лева на година.

Дамските превръзки за многократна употреба могат да се перат

Освен това превръзките за многократна употреба не вредят на околната среда. Всяка жена използва най-малко 11 000 превръзки или тампони през живота си. А това е само една жена. Представете си отпадъка, който може да произведе нежната част от човечеството. Освен това те не съдържат токсични химикали, които не увреждат нито природата, нито тялото ви.

В този ред на мисли – те са изработени от специален мек и дишащ материал. Това означава, че на практика дразненето, потенето и обривите са елиминирани. Освен това класическите превръзки се избелват с белина – всеизвестен факт, колкото и невероятен да звучи. Именно тя често е агресивна към кожата. Някои жени вярват, че с тази промяна намаляват и неприятните симптоми.

Какви са недостатъците на дамските превръзки за многократна употреба? Предразсъдъците, разбира се. В началото вероятно ще ви се струва странно да перете парче плат – сякаш превръзките не са измислени именно, за да се избегне този неприятен процес? Истината е, че той е не по-малко неприятен от използването на класическите санитарни материали.

Друг минус – в началото може би ще ви бъде трудно да откриете правилната материя и правилния размер. За жалост, не можете да ги пробвате. Това означава, че трябва да разчитате на проби, на грешки и... на успех!

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати