ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Лечебната сила на масажа с вулканични камъни

Лечебната сила на масажа с вулканични камъни

Румяна СалалийскаРумяна Салалийска
Ветеран
38413551166
Масаж с вулканични камъни
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Масажът с вулканични камъни се използва, за да ви помогне да се отпуснете и да облекчите напрегнатите мускули и увредените меки тъкани по цялото тяло.

По време на масажа се използват горещи, гладки и плоски камъни, които се поставят върху конкретни части на тялото. Обикновено, камъните са направени от базалт, вид вулканична скала, която задържа топлината.

Вулканичните камъни могат да се поставят по протежение на гръбнака, корема, гърдите, лицето, дланите, на краката и пръстите на краката.

Масажиста може да държи нагретите камъни, докато масажира тялото ви, използвайки масажни техники като, кръгови движения, вибрация, почукване и разтриване.

Обикновено всички масажи са алтернативно лекарство. Те се превръщат в популярна допълваща терапия при различни състояния. Но ето какви са ползите от масажа с вулканични камъни.

Помага за облекчаване на мускулното напрежения и болка

Топлината отдавна се използва за облекчаване на мускулното напрежение и болка, а в комбинацията с масаж, помага да се увеличи притока на кръв към засегнатата област, намалява мускулните спазми и увеличава гъвкавостта и обхвата на движенията. В зависимост от вашите симптоми, редуването на топли и студени камъни по време на вашия масаж, може да бъде много полезно.

Намалява стреса и безпокойството

Тази масажна терапия може да бъде ефективна за облекчаване на стреса. Изследване от 2001 г. показва че, десетминутен масаж с вулканични камъни намалява значително нивата на стрес, безпокойство и напрежение.

Насърчава добрия сън

Този масаж може да бъде алтернатива на хапчетата за сън при възрастни страдащи от безсъние. Смята се че техниката ви помага да се насладите на добър възстановителен сън.

Облекчава симптомите на автоимунни заболявания

Вулканични камъни

Масажът с горещи вулканични камъни може да облекчи болезнени състояния като фибромиалгия. Фибромиалгията е състояние, което причинява широко разпространена хронична болка.

Намалява симптомите от рак

Голямо тригодишно проучване, публикувано в Journal of pain, изследва как този масаж повлиява на болка, умора, стрес и тревожност, гадене и депресия при 1290 души с рак. Резултатите от проучването показват, че масажът тушира значително симптомите на рака.

Може да повиши имунитета

Масажът може да даде тласък на имунната система, дори само една процедура може да окаже положително въздействие върху имунитета.

За да сте сигурни че ще получите положителни резултати от масажа, използвайте само услуги на масажист, който е обучен да работи с горещи вулканични камъни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати