Как да се отървем от болезнената менструация – изпробвани съвети

Менстраулни болки

Болезнената менструация е проблем на много от дамите. Почти всяка жена се е сблъсквала с проблема в даден период, като за най-болезнен обикновено се сочи първият ден от менструалния цикъл.

При някои момичета болезнените периоди отшумят с възрастта. Има дами обаче, които страдат от спазмите дълги години. Как да се отървем от болезнената менструация?

Това може да се случи, като се консултирате с гинеколог, който да ви предпише медикаменти. Ако обаче желаете да опитате и алтернативни методи, можете да си послужите с тези изпробвани съвети при болезнена менструация.

Вижте в следващите редове как вие да контролирате менструалните болки, а не те вас!

1. Пийте много течности

Чаят помага при менструални болки

Течностите ще ви помогнат да се справите проблема. По време на менструация приемайте повече напитки, които са топли. Вода и чай са добре дошли. Кафето също може да ви отпусне, но не прекалявайте с него.

2. Не се заседявайте

За да се отървете от менструалните болки, трябва да се движите. Вместо да стоите в леглото и да се гърчите от болка, излезте навън и се разходете. Тежките физически упражнения не са за препоръчване по време на менструация, но от друга страна, йога, изкачване на стълби и каране на колело могат да се окажат вашето спасение от болката.

4. Затоплете мястото

По време на менструация се уверете, че сте облечени добре. Имате дебели чорапи, коремът и кръстът ви са затоплени. Това са уязвими места в този период и ако те са студени, това ще задълбочи вашите болки. За да затоплите корема си, може да използвате още одеяло или бутилка с топла вода.

5. Откажете се от месото

Вегетарианската диета помага за облекчаване на менструалните болки

В дългосрочен план може да въздействате на болката, като намалите животинските продукти или откажете поне месото. В животинските продукти има много хормони, а те също могат да са причина за менструалните болки.

Менструалните болки не бива да се подценяват. Ако те се превърнат във ваш ежемесечен кошмар, не пропускайте да се консултирате с лекар и да предприемете по-сериозни мерки срещу неразположението.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати