Ролята на орехите в борбата с рака на гърдата

Ролята на орехите в борбата с рака на гърдата
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-23%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
22.18 лв.
Виж ››

Ракът на гърдата е сред най-често срещаните видове онкологични заболявания при жените. Той е и най-честата причина за смъртен изход следствие на обществено значими заболявания сред нежния пол.

Борбата с тази опасна болест се води на всички фронтове и намирането на лечение е първостепенна задача пред медицината. Усилията са насочени и към начините за потискане и забавяне на развитието на болестта. Наред с най-съвременни медикаменти се търсят и всякакви природни средства, които може да бъдат в помощ.

Нова изследване на американски учени е установило, че консумацията на приблизително 50 г орехови ядки на ден може да промени на генетично ниво експресивността на растежа и развитието на раковите клетки при този вид онкологично заболяване.

Оказва се, че плодът на познатото от дълбока древност дърво може да се окаже фактор в борбата с рака на гърдата. Потискането на растежа и размножаването на клетките на рака ще доведе до възможност да се предотврати оцеляването му.

Изследването е проведено с лабораторни мишки и консумацията на 50 грама от ядките на ореха са дали обнадеждаващи резултати. Само за две седмици те са намалили риска от развитие на болестта при изследваните опитни животни.

Въз основа на тези резултати учените предполагат, че орехите ще имат положително действие и при потвърдени диагнози. Необходими са обаче допълнителни изследвания, които да докажат и клинично, че консумацията на орехи наистина снижава риска от развитие и рецидив на болестта.

Рак на гърдата

Кои са полезните вещества в орехите, които биха помогнали на медицината в борбата срещу рака на гърдата?

Известно е, че в тези ядки се съдържат много полезни мазнини, заради което се препоръчва умерената им употреба. Все пак полезните вещества далече надхвърлят тежките мазнини. От микроелементите манганът, калцият, калият, магнезият и фосфорът са в отлични количества, както и омега -3 мастните киселини.

Особено важно значение имат застъпените около 16 антиоксидантни феноли; елаговата и галовата киселини; протеини и фибри; витамин Е; хормона мелатонин.

Кое от тези важни вещества е в основата на свойството на орехите да спира растежа на раковите клетки? Предстои да разберем след изследванията, които предстоят.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати