ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Манията по фитнеса убива мъжката плодовитост?

Манията по фитнеса убива мъжката плодовитост?

Безплодие грози фитнес маниаците

Невъзможно е да следите всички проучвания по всякакви въпроси (политически, икономически, че и здравословни), които се провеждат ежедневно в различни краища по света. Така че е малко вероятно да сте чували за т. нар. парадокс Мосман-Пейси, за който ще ви разкажем в следните редове.

Защото според него мъжете, които са прекалено вглъбени във външния си вид, тренират по няколко часа на ден във фитнес салони и приемат медикаменти с цел изграждане на мускулна маса, всъщност рискуват да изгубят своята репродуктивна способност. Или казано с други думи, манията по фитнеса може да причини безплодие.

Г-н Мосман е с титла доктор от университета в град Браун, САЩ, но заедно с г-н Пейси, който пък е професор, работят в Шефийлд. Двамата достигат до заключението, че приемът на стероиди, който се практикува масово от мъжете с цел да имат здрави мускули, е пагубен за потентността им.

Което важи и с прекаляването с шампоаните за косопад. Отново използвани масово от по-критичните към външния си вид представители на мъжкия пол.

Манията по фитнеса е вредна за мъжете

Ще цитираме мнението на д-р Мосман, според когото сперматозоидите на такива мъже са негодни за оплождане.

Точно това доказват и изследванията на неговия колега, г-н Пейси, според когото повечето от употребяващите анаболни стероиди вероятно ще останат стерилни – 90% вероятно...

В заключение ще кажем, че един мъж може да изглежда достатъчно добре в очите на една жена и без да се превръща във фитнес маниак. Достатъчно е да е чаровен, галантен, забавен и отзивчив. Господа, не рискувайте здравето и шансът да станете бащи, за да се придържате към изкуствени стереотипи за красота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати