Облекчаване на мускулното напрежение

Мускулно напрежение
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Мускулното напрежение се получава, когато мускул се свива и не се отпуска, което не е здравословно. Мускулното напрежение може да бъде причинено от физическо натоварване или може да бъде вследствие на стрес.

Мускулното напрежение, причинено от стрес, ако не се лекува, може да доведе до главоболие. Основните симптоми на мускулно напрежение са скованост и болки в мускулите в горната половина на тялото, често включващи шията и челюстта. Ако установите, че мускулното ви напрежение е изтощително по някакъв начин, най-добре е да се консултирате с вашия лекар. За общото мускулно напрежение има много алтернативни подходи.

Стъпка 1: Опитайте масажна терапия

Масажът е едно от най-известните алтернативни средства за облекчаване на мускулното напрежение. Смята се, че масажната терапия е на около 4000 години, а през IV в. пр.н. е. Хипократ пише, че пациентите могат да бъдат лекувани чрез триене. Масажът е насочен директно към мускулната тъкан и може да помогне на мускула да се отпусне, като по този начин се облекчава мускулното напрежение. Масажът може да помогне за отпускане на свитите мускули и удължаване на стегнатите. Може да бъде полезен при лечението на схванати и възпалени мускули.

Масаж при мускулно напрежение

Има много видове масаж, от които да избирате. Шведският масаж е нежен масаж на допир, който е добър при по-леки форми на напрежение, докато дълбокият масаж е ефективен при справяне с по-дълбоко мускулно напрежение. Всяка една от тези форми на масаж ще бъде полезна и чудесен начин за облекчаване на мускулното напрежение, главоболието, напрежението и скованост на шията.

Стъпка 2: Практикувайте йога

Йога е може би най-старата форма на алтернативно управление на мускулното напрежение. Някои хора твърдят, че практикуването на йога е на възраст над 5000 години. Йога използва техники за удължаване, разтягане и отпускане на мускулите, като едновременно работим с дъха си. Йога е адресирана както към физическата страна на мускулното напрежение, така и към стресовия аспект. Брофелд описа йогата като помощ за изправяне на стойката, което, от своя страна, може да помогне за облекчаване на мускулното напрежение. Клиниката Майо говори за йога като начин за облекчаване на стреса, което е една от причините за мускулното напрежение.

Йога за облекчаване на мускулно напрежение

Има много форми на йога и вероятно един конкретен стил, с който ще се почувствате добре. Някои стилове на йога са Аштанга, Бикрам и Ийенгар. Да започнеш бавно винаги е умно. Часовете по йога във вашия район могат да бъдат посочени онлайн или публикувани в местния ви фитнес център.

Стъпка 3: Вземете гореща вана

Хората използват горещи вани за облекчаване на мускулното напрежение от дълго време. Има данни, които предполагат, че хората в Древен Египет, около 2000 г. пр. н.е., са използвали горещи бани за терапевтични цели. Много култури са създали лечебна среда около естествени горещи извори. Дори е известно, че животните седят в горещи извори. Освен ако нямате противопоказано състояние, можете да опитате горещи бани, за да облекчите мускулното си напрежение.

Вана за отпускане на мускулите

Топлата вода позволява на мускулните влакна да се разхлабят и да се отпуснат, от своя страна, облекчават мускулното напрежение. Горещите бани също могат да бъдат са успокояващи за нервната ви система. Лечебни вещества могат да се добавят към банята, като соли. Например минералният магнезиев сулфат може да действа като успокоително за нервната система, както и да помогне за намаляване на количеството на млечната киселина, натрупана в мускулните влакна.

Етеричните масла могат да се добавят и в топла вана, за да подпомогнат отпускането и освобождаването на мускулното напрежение. Никога не оставайте в топла вана твърде дълго. Бъдете наясно със замаяността и винаги първо се консултирайте с вашия лекар, преди да опитате тези лекарства.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати