Мускулно напрежение - какво да предприемете

Болки в мускулите
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Мускулното напрежение се получава, когато мускулите се свиват и не могат да се освободят, а това състояние не е никак здравословно.

Мускулното напрежение може да бъде причинено от прекомерно физическо натоварване или от стрес.

Основните симптоми на мускулното напрежение са: сковаващи болки в горната половина на тялото и често включват болки в шията и челюстта.

Ако установите, че мускулното ви напрежение е много изтощително, трябва да се консултирате с вашия лекар. За общото мускулно напрежение има много алтернативни подходи. Ето какво може да предприемете за справяне с мускулно напрежение и болки.

Масаж

Масажът лекува мускулното напрежение

Масажната терапия е една от най-известните алтернативни средства за облекчаване на мускулното напрежение. Масажът може да помогне на мускулите да се освободят, като по този начин освобождава натрупаното напрежение. Има много видове масаж, от които можете да избирате. Шведският масаж е добър избор при по-леки форми на напрежение, а спортният масаж се справя с по-дълбокото мускулно напрежение. За избора на масаж ще бъде най-добре да се посъветвате с рехабилитатор или обучен масажист, те ще ви предложат най-подходящия масаж в зависимост от вашето състояние.

Йога

Йогата е може би най-старата форма на алтернативно управление на мускулното напрежение. Методът използва техники за удължаване, разтягане и отпускане на мускулите. Най-подходящите стилове йога за този случай са: Ащанга, Бикрам и Ийенгар. По принцип йога може да се практикува и вкъщи, но в случай на подобни проблеми с мускулите, ще е най-добре да посещавате класове по йога, където специалистът ще контролира степента на натоварване.

Гореща вана

Вана при мускулно напрежение

Хората използват горещи вани за облекчаване на мускулното напрежение от много дълго време. Топлата вода позволява на мускулите да се отпуснат, което, от своя страна, облекчава напълно мускулното напрежение, за по-добър ефект може да добавите соли за вана или малко от любимите си етерични масла. В случая е важно да знаете, че не бива да стоите твърде дълго в горещата вана.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати