При болки на китките на ръцете - това ще ви помогне!

При болки на китките на ръцете - това ще ви помогне!
3 броя маски с клапан и антибактериален слой-13%
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
3 броя маски с клапан и антибактериален слой
28.80 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Болката в китките може да възникне по много причини. Обикновено нараняванията на китките са една от основните причини, но най-често срещаните са:

Синдром на карпалния тунел

Синдромът на карпалния тунел е състояние при което лигаментът около нерва се сгъстява и започва да го притиска. Притиснатият нерв може да причини болка, изтръпване и слабост в цялата ръка. Хората, които страдат от затлъстяване или тези, които имат диабет, са изложени на повишен риск от развитие на синдром на карпалния тунел.

Остеоартрит

Остеоартритът причинява сериозно възпаление на ставите. Това състояние може да засегне много широк спектър от ставите, включително и тези на китките.

Синдром на повтарящото се движение

Както подсказва името, синдромът на повтарящото се движение се появява при повтаряне на едни същи задачи отново и отново, като писане или плетене. Прекомерното натоварване на ставата може да доведе до набъбване, оказвайки натиск върху околните нерви.

В зависимост от причината симптомите може да са леки в началото и да се влошат с течение на времето. Отначало болката може да се появи само ако оказвате физическо натоварване на ръцете, но след време (тъй, като състоянието се влошава) болката може да се появи дори в състояние на покой. Изтръпването може да прогресира до степен, в която човек не може да почувства студ или топлина.

Какво може да помогне при болки в китките?

Домашно лечение

В честите случаи една проста почивка на китките от натоварване може да помогне за оздравяването. Лечението на болката с компреси от лед също може да помогне.

Шини

При болки на китките на ръцете - това ще ви помогне!

В някои случаи носенето на шини на китките може да помогне. Шината може да предотврати определени движения на китката, които причиняват дразнене и притискане на нервите.

Упражнения

В зависимост от степента на болката, може да се изпълняват определени упражнения за разтягане и удължаване на мускулите и сухожилията.

Но преди да започнете, е необходимо задължително да се консултирате с физиотерапевт.

Допълнително лечение

Вашият лекар може да ви предпише лечение с лекарства или инжекции, които ще намалят възпалението и болката.

И накрая, няколко неща които може да направите, за да предотвратите бъдещи болки в китките:

- Когато седите на бюрото в офиса или вкъщи на масата, дръжте китките си в отпуснато положение;

- Научете се как да използвате правилно ръчните инструменти;

- Правете редовни почивки, когато пишете на клавиатурата или попълвате много документи с химикал;

- Използвайте предпазители за китки, за да предотвратите наранявания при спортове като скейтборд, сноуборд, ролери и др.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати