ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»За какво помагат компресите с ракия

За какво помагат компресите с ракия

Компрес с ракия

Въпреки многото противоречиви мнения оказва се, че добрата домашна ракия лекува редица болежки. Този вид домашен алкохол притежава антивирусни, антисептични и антибактериални свойства и това го прави отличен природен лек. Ракията е идеална за разтривки при настинка и компреси.

Компресите са лечебен метод използван още преди навлизането на антибиотиците във фармакологията. Въпреки многобройните и разнообразни медикаменти, добрата стара сливовица все още намира място сред средствата за лечение. По тази причина не е зле да си скътаме една бутилчца, както се казва, за всеки случай!

Компресите с ракия обикновено имат затоплящ, загряващ ефект. Най-често компреси се използват при болно гърло при настинка. Приготвя се като парче памук се напръсква с малко разредена с вода ракия (не напоен), което се слага на шията.

Върху него се поставя найлон и се увива с кърпа или шалче. Компресът се прави вечерта и се преспива с него. Той затопля гърлото и по този начин облекчава болезненото преглъщане и улеснява изхвърлянето на гнойни налепи по гърлото.

Ракия

С компреси от ракия върху тялото болният се изпотява и по този начин по-лесно и бързо се изхвърлят токсините от организма.

Ракията също така се използва като природен лек за ревматизъм, шипове, подагра и болки в ставите. При ревматизъм в съд със силна ракия се накисват листа от репей.

Листата престояват в нея едно денонощие, след което се изваждат и налагат върху болезнените места. Мястото на болката преди това обаче трябва да бъде намазано със свинска мас.

Прави се превръзка с вълнена кърпа или шал и се престоява така няколко часа. Лечението е с продължителност една седмица. Прави се кратка почивка и процедурите се повтарят.

Компрес

При подагра в половин литър домашна, силна ракия се разтваря десет милилитра камфор. Сместа се разбърква добре и вечер се прави компрес на място с болки. Компресът се сменя четири-пет пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати