Масло от анасон - приложение и ползи

Масло от анасон - приложение и ползи

Ползите за здравето от маслото от анасон са много, някои от свойствата, които то притежава са: антиепилептични, антихистерични, антиревматични и още много други.

От древни времена анасонът се използва като подправка и ароматизиращо средство за много храни и напитки. В Индия и някои други страни анасонът се използва и като средство за освежаване на дъха.

Маслото от анасон се извлича чрез специална парна дестилация, след която се получава тънко и прозрачно масло.

Главната съставка в това масло е анетолът, другите му съставки са: алфа-пинен, линалоол, транс-анетол, сарфол и ацетоанизол.

Какви са ползите от анасоновото масло?

Масло от анасон - приложение и ползи

Тъй като маслото от анасон има лек наркотичен и седативен ефект, то може да успокои епилептичните и истерични пристъпи, като успокоява нервните импулси. Анасонът е много ефективен при различни нервни неразположения.

Анасоновото масло може да облекчи ревматичните и артритни болки чрез стимулиране на кръвообращението.

Маслото е релаксант и спазмолитик по природа, облекчава спазми и много видове мускулни неразположения.

Основната съставка на маслото от анасон е била подложена на тестове през 2014 г. и резултатите от теста категорично са доказали, че силното му противовъзпалително помага в борбата с болките от различен характер.

Поради тази причина маслото от анасон много често присъства в повечето медикаменти за облекчаване на болките, като започнем от лекарства и стигнем до мазила.

Маслото от анасон притежава много леки очистителни свойства.

Масло от анасон - приложение и ползи

За разлика от останалите синтетични препарати, то не вреди на черния дроб и не оставя у вас чувство на умора и изтощение. Когато се приема в малки количества, то помага за прочистване на стомашно-чревния тракт и успешно лекува запек.

Само тези, които страдат от газове, знаят какво облекчение е когато се отървем от тях. Газовете са породени от лошото храносмилане, а маслото от анасон е идеалното средство, което отлично се справя с тези проблеми. Ето защо се препоръчва от народната медицина.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати