Фактори за поява на еректилна дисфункция

Фактори за поява на еректилна дисфункция
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Всички вицове и шеги с ерекцията при мъжете са измислени с цел да прикрият смущението, което господата изпитват да говорят по темата. Повечето от представителите на силния пол свързват наличието на ерекция със своята сексуалност и приемат много тежко всички провали в леглото.

Обикновено, когато се появи някакъв такъв проблем, той може да бъде приет много тежко от мъжката половинка и това да доведе до задълбочаване на проблема. Отказът за търсене на компетентна лекарска помощ или нежеланието да се обсъди този проблем също може сериозно да навреди.

Преди да поговорим за факторите, които водят до появата на еректилна дисфункция, трябва да изясним какво представлява тя и кога се поставя тази диагноза.

Под еректилна дисфункция се приема нарушение на механизма за постигане на ерекция, при което не може да се осъществи или поддържа достатъчно стабилна ерекция, която да доведе до полов акт, задоволителен и за двете страни.

Единична несполука не може да се определи като дисфункция. За такъв проблем говорим, ако се наблюдават отклонения в ерекцията в продължение на три или повече месеца.

Факторите, които могат да доведат до еректилна дисфункция може да се разграничат на две основни групи - органични или психични, като в нередки случаи може да става дума и за смес от двата типа.

Основните органични причини за еректилна дисфункция може да са неврогенни, съдови, хормонални и анатомични. Когато се появят оплаквания, трябва да се направи подробен физически преглед, именно за да се изключат или потвърдят органичните причини.

Ерекция

След изследване и палпация на органа се проверява перинеалната чувствителност, пациентът се разпитва за приемът на медикаменти и се правят различни кръвни изследвания. Тестват се нивата на мъжки хормони като тестостерон и пролактин, както и нивата на кръвна захар, липиди и др.

Прегледът има за цел да даде възможност на специалиста да прецени дали еректилната дисфункция не е предизвикана от съдов проблем, като недостатъчност на венозното притискане или синдром на съдовото открадване, при който кръвта се пренасочва към малкия таз.

Един от най-ярките показатели, който изключва органичните фактори за еректилна дисфункция, са сутрешните и нощни ерекции, за които пациентите докладват.

Тяхното наличие навежда специалистите към мисълта, че причините за недобро представяне в леглото са предимно психогенни.

Обикновено смущенията в ерекцията може да са в резултат на преумора, прекалено силен стрес - инцидентен или постоянен, както и на някакви други подсъзнателни спирачни механизми, които да влияят върху представянето.

Нощем, когато мозъкът е в състояние на покой и дневният стрес остава на заден план, мъжът получава качествена и задоволителна ерекция, които говорят, че причината за дисфункцията са предимно в главата и мислите му.

Затова говори и внезапната и непредизвикана поява на еректилна дисфункция.

Друг фактор за това смущение може да бъде оперативно отстраняване на простата или травми в половата област.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати