Вижте признаците за недостиг на омега-3 мастни киселини

Омега-3
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
Качество без компромис:
Смарт кутия за хапчета със звукова аларма
34.00 лв.
Виж ››

Ненаситените мастни кисели са от есенциалните за човешкото здраве и правилното функциониране на мозъка киселини. Омега-3 мастните киселини играят много важна роля за работата на мозъка, здравето на сърцето, доброто зрение и метаболизма.

Най-добрият начин да си ги набавим е чрез консумацията на храни от растителен или животински произход, които са богати на тях, като в случай на недостиг на омега-3 мастни киселини, може да ги приемаме и под формата на хранителни добавки, като е добре те да бъдат предписани от специалист.

Човешкото тяло е един съвършено балансиран механизъм, който, когато има някакви дефицити, намира как да ни подскаже какви са те и съответно те да бъдат компенсирани с промяна в диетата или прием на добавки.

Вижте кои са четирите най-показателни признака за дефицит на омега-3 мастни киселини.

Суха кожа

Ако кожата ви е станала необичайно суха за вас, усещате я опъната и това ви причинява дискомфорт, може да имате недостиг на омега-3 киселини. Тези мазнини са ключовите елементи при изграждането на клетъчната стена и техният недостиг причинява именно това - кожата губи младежкия си вид, изглежда изтощена и недохранена.

При дефицит на омега-3 се забелязват кожни проблеми

Изтощена коса

Омега-3 киселините хранят не само кожата, но и космените фоликули, затова техният недостиг води до влошаване на здравето на косата.

Сбогувайте се с лъскавата, плътна и здрава коса, ако диетата ви е бедна на тези полезни за организма мазнини. Затова за здрава грива се погрижете на трапезата ви по-често да присъстват орехи, сьомга или друга мазна морска риба, както и ленено семе.

Чупливи нокти

Ако от красивите ви нокти не е останал и спомен и на тяхно място има меки, чупливи нокти, които се цепят, то със сигурност налице е дефицит на омега-3. Той лесно може да бъде компенсиран с повишаване на консумацията на храни, богати на него, като яйца, морски дарове, различни рибени масла и телешко месо.

За най-бързи резултати ви препоръчваме за приемате повече храни от животински произход с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, защото те се усвояват по-бързо и лесно, спрямо киселините, съдържащи се в храните от растителен произход.

Чупливи нокти при дефицит на омега-3

Разбира се, недостигът в организма на омега-3 мастни киселини може да се манифестира и по други начини. Сред останалите водещи признаци за недостиг на този микроелемент, са безсънието, което не се дължи на стрес, както и лесната уморяемост.

Ако трудно се концентрирате, напоследък често ставате жертва на инфекции и вируси или трудно се концентрирате, то твърде вероятно е да имате нужда от повече омега-3 мастни киселини.

Добавете и към диетата си и при необяснимо покачване на тегло, депресия или проблеми със ставите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати