Как да облекчите раздразнена и зачервена кожа

Как да облекчите раздразнена и зачервена кожа

Усещането за раздразнена и зачервена кожа е често срещано явление, за което невинаги сме подготвени, а още по-малко пък разполагаме с подходящите козметични продукти или фармацевтични медикаменти. Тук ще ви покажем как можете сами да се с справите с подобен проблем и то само с домашни средства. Ето как да усетите облекчение на раздразнена и зачервена кожа.

Сода за хляб

Направо бихме се изненадали, ако в кухненския ви шкаф не се намира сода за хляб, защото освен в кулинарията, тя се използва и за много други неща - от избелване на зъби до облекчаване на зачервена кожа и успокояване на симптомите, които се получават при наличие на киселини в стомаха. Когато я използвате върху кожата обаче, е много важно да не я държите прекалено дълго върху засегнатия участък, защото може да постигнете обратния ефект и да се стигне до раздразнение. Просто я смесете с малко вода, натъркайте съответното място и я отмийте. Лесно, бързо, ефективно и определено супер евтино средство за облекчаване на раздразнена и зачервена кожа!

Алое вера

Как да облекчите раздразнена и зачервена кожа

Това е наистина безценно средство при раздразнена и зачервена кожа. Подходяща е употребата му дори и при изгаряне и заличаване на белези. Това е причината то да бъде основна съставка в много кремове, лосиони и всякакви мазила за кожа, дори и за коса. Но още по-хубавото е, че можете да отглеждате това растение у дома. Освен че ще се възползвате от неговите здравословни ползи, то ще краси и дома ви с неговия екзотичен вид.

Зехтин

Като го споменаваме това не означава, че трябва сами да се научите как се извлича зехтин. Заради неговите овлажняващи, регенериращи и успокояващи свойства, то се използва не само като добро средство за зачервена и раздразнена кожа, но се прилага и върху косата като маска срещу косопад. Добре е винаги да имате под ръка по едно шишенце с масло у дома.

Лайка

Как да облекчите раздразнена и зачервена кожа

Отварата от лайка служи не само за прогонване на настинка. Използва се както за изсветляване на косата, така и върху кожата. Тя е мощно противовъзпалително средство и ако я използвате върху лицето си, ще успеете дори за заличите лунички.

Ябълков оцет

Дори и да използвате балсамов оцет за овкусяване на салатите си, както е по-модерно в наши дни, то не отпращайте в изгнание класическия български ябълков оцет. Той действа изключително добре срещу всякакви инфекции и възпаления, но когато става въпрос за раздразнена и зачервена кожа, подобно на содата, не го дръжте прекалено дълго в допир с нея и след като го нанесете, старателно го отмийте.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати