Чувствата се постоянно изморени? Ето какво да направите

Хронична умора

Когато приготвяте фреш на детето си, сигурно сте се заглеждали в колко окаян вид започват да изглеждат изцедените портокали, грейпфрути или мандарини, след като са преминали през центрофугата.

И вероятно, макар и да сте приготвили с желание фреша, започвате да имате усещането, че не само изглеждате, но и се чувствате също толкова изцедени, колкото и любимите плодове не дъщеря ви/сина ви... Ето най-честите причини за подобно състояние, както и начин да се справите с постоянната умора.

Кофеин

Енергийните напитки, в това число и кафето, невинаги са онова, което се очаква от тях да са. Да, ще ни разсънят, но в момента, в който действието им отмине, ще се почувстваме по-изцедени от когато и да било.

Вредни храни

Вредните храни ви оставят изморени

Тук изобщо няма да намесваме каквито и да било диети, а ще наблегнем на факта, че е възможно да приемате прекалено малко витамини и желязо с храната, която консумирате. Особено ако се храните с вредни храни. Това неминуемо би довело до усещането за отпадналост и хронична умора. Не се запасявайте с медикаменти или хранителни добавки, а отделете малко време, за да се информирате с кои хранителни продукти какви витамини се набавят. Обърнете особено внимание на витамините от В-групата, както и на евентуалната липса на желязо в хранителния ви режим.

Недоспиване

Никак няма да е изненадващо, че се чувствате постоянно изцедени, защото не си доспивате или пък обратното-спите прекалено дълго. Ако нямате някакви нарушения на съня, то просто следвайте златното правило, че под достатъчен сън се разбира сън от около 7-8 часа.

Спортувайте

Чувствата се постоянно изморени? Ето какво да направите

Веднага бихте ни попитали как точно се очаква от вас да спортувате, след като се чувствате изцедени. Никой обаче не ви кара да се упътите към фитнеса (не, че е лоша идея) или да обуете маратонки за джогинг (също не е лоша идея), а просто да започнете да се движите повече - разходете се из парка, занимавайте се с градинарство и т.н. А защо не се запишете на танци? Подобни дейности действат много позитивно върху психическата ни нагласа и макар и понякога след тях да се чувстваме изморени, малко след това веднага ще усетим прилив на енергия и добро настроение.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати