Средства за предотвратяване на отоци по лицето

Средства за предотвратяване на отоци по лицето
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Човек няма втори шанс да направи първо впечатление, затова е много важно как изглежда. Външният вид е това, по което ни посрещат, но независимо от грижите, които полагаме за него, често може да станем с отоци по лицето сутрин.

Няма дама, която да не се ужасява от появата на подпухване на лицето или ужасните торбички под очите, които са като сбъднат кошмар за нежната половина на човечеството.

Причините за отоци по лицето могат да са най-различни. Торбичките под очите говорят за липса на сън, за прекалена консумация на алкохол, хормонален дисбаланс, проблеми с пикочните пътища и бъбреците, както и при твърде големи горещини.

Каквито и да са причините за появите на отоци, важно е да се знаят какви са начините да предотвратяването им.

Едно от първите неща, които трябва да направите, е да се погрижите да изведете от организма си излишните течности, защото те могат да са причина за появата на отоци. Това лесно може да стане с помощта на домашно приготвени диуретични напитки.

Средства за предотвратяване на отоци по лицето

Различни видове натурални напитки с диуретичен ефект може да бъдат приготвяни и консумирани както през деня, така и през нощта. Препоръчително е домашно приготвените напитки да се консумират непосредствено след приготвянето им и да не се оставят в хладилник.

Ако отоците на лицето са причинени от недостатъчно количество сън, то естествено трябва да се опитате да спите поне 7 часа в денонощието, като е добре да лягате преди полунощ. Имайте предвид обаче, че подпухналото лице може да е в следствие и на твърде много сън, затова балансът е важен.

Твърде голямото количество течности, приети преди лягане, сутрин могат да се манифестират като отоци под очите, особено при дамите над тридесет, при които метаболизмът откровено е забавен.

Независимо от причините за появата им, има средства, които ще ви помогнат да предотвратите отоците по лицето.

На първо място трябва да се погрижите за вентилацията на помещението, в което се намирате през деня или спите през нощта. Свежият кислород ще ви помогне да нормализирате здравето на кожата си. Проветрявайте редовно и не прекалявайте с климатика.

Средства за предотвратяване на отоци по лицето

Добра идея срещу появата на отоци по лицето е да се консумира сутрин по чаша студена вода с лимон. Киселината, което се съдържа в цитрусовите плодове, е отлично средство за предотвратяване и елиминиране на торбичките под очите.

Изпитано средство за предотвратяване на появата на отоци по лицето е масажът.

Той трябва да се прави внимателно, като се избягва прекаления натиск върху кожата. Масажът започва с фронталната част, като кожата се притиска с пръсти. От фронталната част се спускаме под веждите, като се намалява натиска, след това с по-леки движение се масажира зоната около клепачите.

Хубаво е след масаж на лицето да постоите около 5 минути със студена кърпа на лицето, която да активизира кръвообращението и да свие част от кръвоносните съдове.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати