Цветът на хапчето също лекува

цвят на хапчета
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Човек и добре да живее, се разболява, а тогава идва ред на чайовете, топлите завивки и понякога, за съжаление, и хапчетата.

Всички сме чували за плацебо ефекта, който имат хапчетата - дори самата мисъл, че взимаш лекарства, е достатъчна за да ускори процеса на оздравяване. Но едва ли сте чували, че цветът на таблетките също оказва влияние върху продължителността на боледуването.

Това неочаквано откритие беше направено от група учени, които продължително са изследвали влиянието на цветовете върху продължителността на здравословното неразположение.

В изследване, публикувано в журнала Nature Human Behaviour, учените посочват, че червените таблетки оказват най-голямо влияние и съкращават времето за оздравяване много повече, отколкото сините хапчета например.

Това най-вероятно се дължи на особеностите на човешката психология. Повечето хора асоциират конкретен цвят с определен ефект. Затова и различните цветове действат по различен начин за различните заболявания.

прием на хапчета

За тревожни разстройства най-подходящ е зеленият цвят на лекарствата, докато ако имате депресивни разстройства, жълтото е много по-добър избор.

Пациентите възприемат червените хапчета не само като най-бързодействащи и ефективни, но те смятат, че в тях в най-точна степен е дозирано лекарственото вещество.

Подсъзнателно болните смятат, че капсулите са далеч по-ефективни от обикновените хапове, и лекуват по-ефикасно заболяванията. Съвсем не е без значение и поведението на лекаря по време на терапията.

Ако пациентите усещат, че лекарите вярват в положителните резултати от предписаната терапия, те самите вярват повече в нея и тогава се ускорява хода на лечението.

Лекар, който предписва хапчета с усмивка и говори с приветлив и спокоен тон, често се радва на пациенти, които оздравяват по-бързо и при тях не се наблюдват усложнения в много по-малка степен.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати