ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Чашка кафе облекчава мигрената

Чашка кафе облекчава мигрената

Кафе

Мигрената е не просто главоболие. Мигрената протича със следните симптоми - умерена до силна болка, често ограничена само до едната страна на главата, влошаване на болката при физическа активност, гадене с или без повръщане, виене на свят, чувствителност към светлина и звук.

Мигрената всъщност е едно от най-често срещаните заболявания, пише британският вестник Дейли Мейл. Всяка една от пет жени и един от двадесет мъже страдат от това заболяване.

Мигрената е наследствена, предава се обикновено и от двамата родители. Тя не се лекува, тъй като е генетична болест. Успокояващото е, че симптомите ѝ могат да бъдат облекчавани.

На медицината е доста трудно да определи какво точно провокира мигрената. До пристъп може да доведе и чаша вино, и смяната на времето, и миризмата на силен парфюм, обяснява д-р Каролин Берщайн.

Сутрешно кафе

Кафето е един от най-евтините и ефикасни начини да потиснете мигрената. Под въздействието на кофеина кръвоносните съдове се свиват, а това намалява болката. Кафето също така ще ви освежи и ще ви помогне да мислите по-свежо. Масаж, йога или пък малко сън са други начини за облекчаване на мигрената.

Според едно проучване от преди няколко дни хората, които страдат от мигрена, са по-склонни към инфаркт и инсулт. Изследвани са около 10 000 възрастни американци - едните страдащи от мигрена, другите - не.

При първите били установени много повече проблеми със сърцето, кръвоносните съдове и симптоми на заболявания на периферните артерии.

Учените съветват страдащите от мигрена да се отнасят с внимание към здравето си. Те трябва да следят изкъсо кръвното си налягане и холестерола, да не допускат наднормено тегло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати