Шест невероятни ползи от алое вера гел

1 от 6 Снимки

Алое вера помага при лечение на запек


Доказано е, алое гел в течна или капсулна форма облекчава запека. Ето защо много от страдащите от нередовен стомах търсят спасение в този продукт

Алое вера, наричано още чудо растение, е храст с къси стъбла. Алоето е род, който съдържа над 500 вида сочни растения и повечето от тях присъстват в Северна Африка.

Алое вера е обект на много научни изследвания през последните години, които са доказали свойствата му да лекува и регенерира тялото.

Гелът от алое вера има много лечебни свойства и често се използва в кремове и лосиони. Алое вера се използва от векове и сега е по-популярно от всякога. Култивира се по целия свят, предимно за производство на така търсения от много хора гел.

Има много предимства на това растение, като някои са подкрепени от строги проучвания. Ще се съсредоточим върху тези, които са доказани.

За здрава устна кухина

Проучване, публикувано в General Dentistry, показа, че алое вера, използвано в паста за зъби и гелове укрепва венците.

Изследователите сравнили способността за борба с микробите на продуктите от алое вера с две популярни пасти за зъби. Те открили, че гелът е също толкова добър и в някои случаи дори по-добър от търговската паста за зъби при отстраняване на бактерии в устната кухина.

Авторите обясняват още, че гелът от алое съдържа антрахинони, съединения, които активно лекуват и намаляват болката чрез естествени противовъзпалителни ефекти.

Вижте в горната галерия още ползи от алое вера!

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати