ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Пийте тези билки, за да не боледувате

Пийте тези билки, за да не боледувате

Корен от репей
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

Природосъобразният начин на живот става все по-популярен през последните години. Стремим се да сме все по-естествени, да консумираме по-натурални продукти.

Все повече хора се обръщат и към алтернативни методи за лечение, опитвайки се да предпазят тялото си от вредното влияние на изкуствено произведените медикаменти, които се предлагат на фармацевтичния пазар. Един от предпочитаните и утвърдените през годините начини са билките против боледуване.

Елена Зайцева – най-известната руска билкарка, също е почитател на тези методи. През дългия си живот тя е обиколила много страни по света, трупайки знания и наблюдения; интересувала се е дори и от традиционната медицина, за да разбере как функционира човешкото тяло и какво му е нужно, за да не боледува.

Самата тя вярва, че всяка билка е лечебна. Три растения обаче тя намира за чудодейни. Това са корен от репей, троскот и глухарче. Всички тези растения тя нарича плевели. Те са билки, предпазващи от боледуване.

Глухарчето е лечебна билка

Глухарчето се събира в началото на пролетта. Ценното в него са листата. Зайцева препоръчва да ги накиснем в солена вода, която ще извлече горчивия им вкус, а след това да ги приемаме под формата на зеленолистен зеленчук във витаминозна салата.

Всъщност популярната през последните години рукола представлява именно това – култивирано глухарче. Корените на глухарчето са друг ценен елемент. Ако не умеете или нямате възможност да ги събирате, доверете се на билковите аптеки, откъдето можете да си ги купите.

За тях Зайцева вярва, че са лечебни билки – по думите ѝ, те се борят с различни онкологични заболявания, лекуват възпаления в тялото, полезни са за ставите, за различни видове артрит и за хора, страдащи от анемия.

Репеят е друга лечебна билка. За него от години се вярва, че той помага срещу много болежки. Самата руска билкарка смята, че той може да помогне в лечението и в превенцията на всички видове злокачествени образувания, диабет, подагра, артритни и костни болки. В Русия се смята, че коренът от репей лекува хепатит С! Той е особено подходящ и през грипния сезон.

Троскотът е плевел и билка

Троскотът е плевел, който на практика расте навсякъде. Той е полезен основно за очите, но Елена Зайцева твърди, че той лекува дори онкологични заболявания и подпомага обмяната на веществата. Ето защо се препоръчва гореща от народната медицина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати