ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Седем сексуални причини да откажете цигарите

Седем сексуални причини да откажете цигарите

7 от 7 Снимки
7. Пушенето влияе на физическото състояние, така че пушачите могат да имат проблеми с дишането, когато се движат, включително секс.

Тютюнопушенето е сред най-смъртоносните навици. Всевъзможни изследвания доказват многобройните вреди от пушенето на цигари.

Този акт влияе върху здравето на белите дробове, защото човек вдишва не само никотин, но и разнообразни допълнителни химикали. Пушенето на цигари може да увреди сърцето, кръвоносните съдове и кръвните клетки. Химикалите и катранът в цигарите биха могли да увеличат риска от атеросклероза.

Изследванията показват пряка връзка между пушенето и периферна артериална болест, която е изключително опасна.

Пушенето на цигари може да отслаби имунната система на човека, правейки ги по-податливи на заболявания. Освен това причинява допълнително възпаление в организма.

Тютюнопушенето може да доведе до проблеми с очите, включително по-голям риск от катаракта и свързана с възрастта макулна дегенерация.

Тютюнопушенето се свързва и много ракови заболявания, сред които рак на дебелото черво, рак на бъбреците, рак на устата, рак на гърлото, рак на маточната шийка и др.

Но, разбира се, вредите от цигарите не спират дотук. Вижте в галерията ни и защо пушенето вреди на секса. Надяваме се, че тези причини ще ви помогнат да вземете решението за пълна промяна и най-после да се откажете от вредния навик, който освен здравето ви ви струва и много пари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати