Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Събуждате се нощем? Ето какви са причините!

Събуждате се нощем? Ето какви са причините!

MarinellaMarinella
Новак
13
Намерете причините за безсънието си

Честото събуждане нощно време е провокирано от фактори като стрес, алкохол, преяждане. Възможно е на съня ви да пречи шум или светлина. Или пък имате здравословен проблем. Какви са причините за нощно събуждане?

Най-много регистрирани събуждания през нощта са около 3 след полунощ. Ако те са придружени от чувство за страх, трябва да им обърнете сериозно внимание. На първо място обяснете си откъде идва притеснението ви и има ли причина за такова. Може да имате емоционална травма.

Заложете на малките промени. Създайте си нови навици и ритуали преди сън, за да помогнете на тялото ви да се освободи от стреса. Медитирайте и прочистете съзнанието си.

В периода между 21.00 и 23.00 часа, организмът ни е арена на действие на ендокринната система, която се грижи за неговия баланс преди заспиване. В този период се будят и трудно заспиват хората, които още са под влияние на емоциите от отминалия ден.

Между 23.00 и 01.00 часа е времето, в което се разграждат мазнините. Ако през деня сте наблегнали на нездравословната храна, това може да е една от причините да се будите нощем. Другата е несигурността. Постарайте се да засилите енергията на любов към себе си.

От 01.00 до 03.00 часа е периода за възстановяване и детоксикация. Ако често се будите по това време, това може да е знак, че сте духовно интоксикирани и трябва да се освободите от емоции като гняв, униние и разочарование.

Между 03.00 и 05.00 часа тялото ни се снабдява най-активно с кислород за да поддържа нормални функциите на различните органи. Будите ли се в този период, опитайте различни техники на дишане. Запитайте се също изпитвате ли мъка, за която премълчавате.

В периода от 05.00 до 07.00 часа причина за чести събуждания е храносмилателната система. Постарайте се да не вечеряте прекалено късно и да обръщате внимание на качеството на храната си.

Има много средства за лечение на безсъние. Един от вариантите е да опитате различни отвари и запарки. В горната галерия ще откриете кои билкови чайове ще са ви от полза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати