ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Забравете диетите, от тях се пълнее!

Забравете диетите, от тях се пълнее!

Забравете диетите, от тях се пълнее!

Голяма част от нас, жените, прекарват част от живота си на диети и различни хранителни режими с цел да притежават перфектната фигура.

Оказва се обаче, че диетите носят повече вреда, отколкото полза и имат обратен ефект. Установено бе, че в 80% от случаите след три години хората, които са спазвали диета, възстановяват предишното си тегло, пише италианският вестник La Stampa.

Всяка от нас знае, че през първите седмици от диетата наистина топим килограми. В някои случаи след края на режима е възможна загуба до 10 процента от общото тегло.

Лошите резултати обаче идват след известно време, тъй като усилията и лишенията, на които сме се подлагали, се оказват безполезни.

Когато спрем диетата, до 2 години след нея изчезва една четвъртък от ефетка и възвръщаме изгубените килограми. Има и още по-лошо: след 3 години 83% от отслабналите тежат с около пет килограма повече, отколкото преди началото на диетата.

"Диетите са безполезни. Не е достатъчно да се намали обема на употребяваната храна – необходимо е да се променят навиците", казва Аугуста Палмо, директор на отделението по диетология и клинични изпитания в болницата "Молинет" в Торино.

"Диетите влияят не само на мастните наслоения. Те оказват влияние и на мускулните тъкани и водят до забавяне на метаболизма. И като следствие от това – дори много малко количество храна е способства за покачването на килограмите", обяснява психологът и психотерапевтът Енрико Рола пояснява.

Забравете диетите, от тях се пълнее!

Рязкото намаляване в теглото се редува с постоянно натрупване на телесна маса. Тези колебания оказват пагубно въздействие като провокират развитието на сърдечно-съдови заболявания и са причина за смъртността от инфаркт, инсулт и диабет, сочат изслеванията.

В крайна сметка имайте предвид следния факт, ако сте си наумили да се подложите на диета и да отслабване: наднорменото тегло е следствие от генетична предразположеност!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати