Правете такава лечебна вана веднъж седмично и бъдете здрави!

Правете такава лечебна вана веднъж седмично и бъдете здрави!

Човешките крака имат енергийни точки, които са отговорни за работата на определени органи и системи в тялото. Засягайки тези области, можете значително да подобрите здравето си.

Една от основните процедури е вана за крака, особено с ябълков оцет. Такива вани помагат за борбата с наднорменото тегло, проблеми с храносмилателната система, респираторни заболявания, както и подобряват състоянието на кожата на краката, премахват миризмата и гъбичните заболявания.

Вана с ябълков оцет

Налейте топла вода във ваната и добавете 250 мл ябълков оцет и 2 капки от любимото етерично масло. Потопете в тази смес краката си за 30 минути. Препоръчително е, да предприемате тази вана поне веднъж седмично.

За сухи мазоли, използвайте 1:1 вода с оцет за 45 минути и след това почистете кожата с пемза и чиста вода.

Лечебна вана за крака с ожет

Вана със йони

Тази вана има детоксикиращи и противовъзпалителни свойства.

Съставки:

епсомова сол (магнезиев сулфат) – 1 ч.ч.

морска сол – 1 ч.ч.

ябълков оцет – 1 ч.ч.

етерично масло – 2 капки (по желание)

Смесете гореща вода и сол. Сипете топлата солена вода във ваната и добавете оцета и маслото. Потопете краката си в сместа за 30 минути. След банята може да изпитате умора и слабост. Това е нормално, защото тялото се освобождава от токсините и е пълно с магнезий.

Вана с глина

Съставки:

бентонитова глина – 0.5 ч.ч.

ябълков оцет – 0.5 ч.ч.

епсомова сол – 0.5 ч.ч.

етерично масло – 2 капки

Вани за крака

Смесете солта с гореща вода. Добавете глината и оцета в малко количество вода и разбъркайте с дървена или пластмасова лъжица. Изсипете топлата солена вода във ваната и добавете сместа от глина и маслото. Потопете краката си в сместа за 20 минути.

Кислородна вана

Съставки:

кислородна вода (водороден пероксид) – 2 шишенца

джинджифил на прах – 1 с.л.

Изсипете гореща вода в голяма вана и добавете кислородната вода и джинджифила. Потопете се в разтвора за 30 минути. Такава вана има антиалергичен и успокояващ ефект.

Бъдете здрави!

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати