Мъчи ви високо кръвно? Приемайте тези храни и напитки!

Високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане е проблем при много хора. Но малцина знаят, че диетата може да промени нещата в наша полза. Вижте по-долу храни и напитки за понижаване на кръвното налягане.

Обезмаслена извара

Укрепва сърцето, насърчава разширяването на кръвоносните съдове. Източник на калций, магнезий, калий. Всеки ден трябва да ядете поне 100 г извара.

Дива сьомга

Източник на омега-3 киселини и помага за намаляване на високото кръвно налягане. Добре е да консумирате сьомга поне 3 пъти седмично по 100-150 грама.

Червени чушки

Червени чушки

Съдържат рекордно количество витамин С. Пациенти с хипертония трябва да го ядат постоянно, при възможност. Ако ядете 2 пресни чушки на ден, това ще покрие нуждата на организма от витамин С. Те са ефикасна храна против високо кръвно.

Овесена каша

Тя трябва да присъства в менюто ви всяка сутрин, ако страдате от високо кръвно. Проучванията показват, че овесът е източник на селен, в него има много фибри.

Сурови тиквени семки

Сурови семки срещу високо кръвно налягане

Те компенсират недостига на цинк и ще ви помогнат да защитите сърцето си. Достатъчно е да ядете 20 грама на ден, вместо лека закуска.

Качествено какао

Подобрява състоянието на кръвоносните съдове. То е висококалорична напитка и е достатъчно 1-2 чаши седмично, не повече.

Тъмен шоколад

Укрепва сърдечния мускул, съдържа антиоксиданти и е в състояние да понижи налягането с 5-10 мм. Не е необходимо да го ядете в големи количества.

Сурови бадеми

Сурови бадеми

Те съдържат мономазнини и понижават холестерола. Тази ядка съдържа калий, магнезий, витамин Е – това е всичко, което е необходимо за понижаване на кръвното налягане.

Зелен чай

При редовна употреба зеленият чай разтваря холестеролните наслагания. Съдържа много антиоксиданти и забавя процеса стареене. В Япония почти не страдат от хипертония и пият зелен чай най-много в света.

Обезмаслено мляко

То съдържа калий, калций, магнезий, витамини и е полезна напитка при високо кръвно. Можете да пиете до 3 чаши на ден.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати