Спешно! Това са признаците на понижения имунитет

Признаци на понижем имунитет

Имунитетът, това е устойчивостта на тялото към патогенни бактерии, вируси и чужди вещества. Способността на организма да издържа на въздействието на външни фактори.

Подобно определение на имунитета е доста неясно и може да ни бъде трудно да определим какво не е наред с него, кога да се консултираме с лекар и как да го засилим.

Самодиагностиката на имунитета е доста субективна, но може да ви помогне или да се справите сами с проблема, или да се консултирате с лекар навреме. Кои са признаците на слаб имунитет?

Слабост, неразположение, втрисане, депресия, постоянна умора, сънливост през деня и безсъние през нощта, главоболие, болки в мускулите, ставите и лошо настроение - всичко това може да показва спад на имунитета.

Лошият апетит или неговата прекомерност, например, неустоимото желание за сладки храни, също са неблагоприятни признаци на понижен имунитет.

Херпес ори нисък имунитет

Появата на различни обриви и възпаления по кожата, циреи, пъпки, херпеси и др. - всичко това показва намаляване на имунитета.

Обикновено кожата трябва да е с леко розов цвят. Често при хронични, продължителни болезнени процеси, протичащи в тялото, кожата става бледа. Следователно бледността на кожата обикновено показва значително намаляване на имунитета. Внезапната поява на оттоци, торбички или сенки под очите са много сериозни признаци за понижен имунитет. Също така, тези признаци могат да означават неизправност в черния дроб, сърцето или бъбреците.

Повишеното изпотяване (общо или локално), промяна в миризмата на тялото също показват намаляване на защитните сили на организма.

Когото имунитетът ни е намален, косата често изглежда изтощена, тънка и може да започне да пада.

Ноктите също стават по-тънки, стават неравни и чупливи. Бледността им може да е признак на анемия. Появата на бели петна по ноктите често придружава възпалителни процеси с понижаване на имунитета. Обърнете внимание на скоростта на растеж на ноктите. Обикновено те растат до няколко милиметра седмично и при понижаване на имунитета растежът им може да не се забележи изобщо.

Анемия и нисък имунитет

Човек с добър имунитет рядко се разболява. И ако се разболее, бързо и лесно се възстановява. При намален имунитет започват множество хроничните заболявания, а наличните такива се влошават - нито една инфекция, нито един вирус не минава лесно. Гъбичните заболявания също могат да се обострят.

За да подсилите имунитета си самостоятелно, преминете към правилна, здравословна и балансирана диета. Елиминирайте от диетата си мазни, сладки, консервирани и твърде солени храни.

Яжте повече плодове, зеленчуци и ядки. Спортувайте умерено и до колкото е възможно избягвайте стресовите ситуации, които и без това във времена на епидемии са твърде много.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати